Platform Brouwersdam zet de Brouwersdam stevig op de kaart

Foto

Platform Brouwersdam heeft als doel de Brouwersdam regionaal, nationaal en internationaal als hotspot stevig op de kaart te zetten. De samenwerkende ondernemers op de Brouwersdam, aan zowel de kant Goeree-Overflakkee als Schouwen-Duiveland willen in 2015 twee evenementen organiseren: 2 mei het openingsweekend Inspiratiecentrum Grevelingen en een groots opgezet food festival in de tweede helft van oktober.

Het Brouwersdam Inspiration Event 2013 heeft de basis gelegd voor Platform Brouwersdam. Tijdens deze intensieve tweedaagse bijeenkomst werkten inspiratoren, ondernemers, burgers en ambtenaren aan een overkoepelend en verbindend toeristisch concept voor de Brouwersdam. De energie van deze tweedaagse hebben de ondernemers op de Brouwerdam vast weten te houden en doen besluiten de samenwerking met elkaar voort te zetten in het onlangs officieel opgerichte Platform Brouwersdam.

Collectieve visie
"Wij willen gezamenlijk de Brouwersdam verder ontwikkelen tot een bruisende en (inter)nationaal bekende hotspot", zegt Gydo van der Wal van strandpaviljoen Brouw op de Brouwersdam. "Met als belangrijkste doel gezamenlijk opereren vanuit een collectieve visie op marketing en promotie van de Brouwersdam."

Platform Brouwersdam ontwikkelt marketingactiviteiten en werkt aan de organisatie van minimaal twee grootschalige events. "We werken toe naar de datum 2 mei en vieren voor onze bezoekers de opening van het Inspiratiecentrum Grevelingen, de opening van het seizoen en het 25-jarig jubileum van Center Parcs Port Zelande. Met het oog op seizoen verlenging hebben we de ambitie om een groots opgezet food festival in de tweede helft van oktober te organiseren. Medio maart treden we hiermee naar buiten. Houd de website www.brouwersdam-superspot.nl de komende tijd in de gaten."

Het Platform Brouwersdam treedt tevens op als belangenbehartiger van de gezamenlijke ondernemers om samen sterk te staan in eventuele situaties die het ontwikkelen van de Brouwersdam tot hotspot kunnen beïnvloeden.