Spannende voorleeswedstrijd op De Nobelaer

Foto

Kinderboekenweek: Een jaarlijks terugkerende week die gewijd is aan kinderboeken. Dit jaar was het thema 'Raar maar waar' en ook KBS De Nobelaer is hier actief mee bezig geweest. Het liedje 'Raar maar waar' van Kinderen voor Kinderen, is heel vaak gezongen. Ook was er een boekenmarkt waar alle kinderen mooie boeken konden kopen en in elke klas is er een voorleeswedstrijd gehouden. De winnaars hiervan mochten meedoen aan de grote finale vrijdag 16 oktober.

Heel de school verzamelde zich in de hal. Er stond een mooie troon waar de voorlezers hun stukje mochten laten horen en er was zelfs een heuse jury, bestaande uit de leden van de kinder MR onder begeleiding van juf Leny. Elke deelnemer werd onder luid gejuich aangemoedigd door heel de school en zo kwamen alle winnaars van groep 3 tot en met 8 voorbij met een stukje uit hun favoriete leesboek. Van 'Nijntje' tot 'Geronimo Stilton', van 'Spijt' tot 'Koen de voetbalkampioen', allemaal mooie verhalen werden vol passie voorgelezen. En ondanks dat het best wel spannend was, voorlezen voor zo'n groot publiek, deden alle deelnemers het erg goed.

De jury had dan ook een zware taak en moest zich zelfs terug trekken om te overleggen wie nou de titel van 'allerbeste voorlezer' verdiende. Tijdens het overleg van de jury werd de sfeer alleen maar gezelliger; De kleuters verrasten de rest van de school met een leuk optreden en het liedje 'Raar maar waar' werd door alle leerlingen, juffen en meesters uit volle borst mee gezongen, waarbij een vrolijk dansje niet ontbrak.

En toen brak het spannende moment van de uitslag aan; De jury was eruit, de beslissing was genomen. Om het nog spannender te maken, vertelde elk jurylid iets positiefs over elke deelnemer, maar uiteindelijk werd de uitslag bekend: Milan uit groep 6 had met zijn verhaal het publiek zo aan het lachen gekregen dat hij de te winnen boekenbon dubbel en dwars had verdiend.

Door Priscilla Looij