Luister of kijk online naar de lokale omroep

Uitreiking cheques voor goede doelen

Foto

Jouw Marktkraam Ouddorp schenkt regelmatig aan goede doelen. Op initiatief van vrijwilligers Frits en Marieke Veringmeijer werden begin januari 2023 vanuit de opbrengst van een speciale verkoping voor het goede doel, twee cheques overhandigd.

Allereerst aan de Stichting Dreams4You. Deze stichting realiseert de laatste droomwens voor ernstig zieke volwassenen met een beperkte levensverwachting. Namens de stichting nam Hannie van Veen een cheque t.w.v. 250 euro in ontvangst.

Ook de Stichting ALS Nederland ontving een cheque. Daphne Hermans nam de cheque t.w.v. 500 euro in ontvangst. Stichting ALS brengt mensen en partijen samen om zoveel mogelijk geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken en oplossing van ALS, PSMA en PLS. Daarnaast worden projecten gefinancierd die de kwaliteit van zorg en leven van patiënten en hun naasten verbeteren.

"De opbrengst komt voor een groot deel van mensen die, na het huren van een kraam, hun spullen achterlaten voor het goede doel. Vrijwilligers Frits en Marieke zijn dan ook regelmatig te vinden in Jouw Marktkraam om deze spullen opnieuw te prijzen. We stellen hiervoor lege kramen beschikbaar, zodat ook deze spullen waarde creëren voor het goede doel", aldus Peter Grinwis, commercieel manager van het concept. Met de opbrengst worden elk jaar verschillende goede doelen gesteund.