De politie heeft eigen Facebook-pagina

logopolitieAanhoudingen, acties, controles en preventieadviezen. Het is vanaf nu allemaal te vinden op de nieuwe Facebookpagina van de politie Haringvliet. Op deze pagina vindt u al het politienieuws voor het gebied Goeree-Overflakkee, Westvoorne, Brielle, Hellevoetsluis en Rozenburg.

Het is voor de politie van groot belang om op de hoogte te blijven van wat er speelt en om burgers te informeren. Dat gebeurt natuurlijk met een praatje op straat, bij bijeenkomsten, op scholen, in buurthuizen enzovoorts. Maar omdat steeds meer mensen zich op social media begeven, is dit een mooie aanvulling op alle andere manieren van contact houden.

Agenten zullen de Facebookpagina gebruiken om de inwoners te informeren over acties, aanhoudingen en incidenten. Indien nodig kunnen agenten waarschuwen voor actuele zaken zoals een toename van fietsendiefstallen in een bepaald gebied. Ook kan de politie via Facebook juist vragen om informatie wanneer zij op zoek zijn naar getuigen of juist naar de eigenaar van een teruggevonden fiets of sieraad.

De Facebookpagina is hier te vinden.