Nu op de radio: Archipel bij nacht

In de Wereldwinkel slaag je altijd

Foto

Nog even en dan zit het er voor alle examenkandidaten van het middelbaar onderwijs 2011 op. Kan bij u thuis de vlag binnenkort uit? Bij een eindexamenfeest hoort natuurlijk ook een cadeautje. Daarom heeft de Wereldwinkel Goeree-Overflakkee extra veel leuke geschenken met kleine prijsjes in het assortiment opgenomen. Schrijfartikelen, sieraden en vrolijke slingers, er is voor elke scholier wel wat te vinden.

Neem bijvoorbeeld de notitieboekjes uit Sri Lanka, waar een speciale papierfabriek is opgezet die gebruik maakt van de ontlasting van olifanten. Uit de olifantenpoep wordt een speciale stof gewonnen die gerecycled papier extra stevig maakt. Van 10 kilo olifantenpoep wordt via een ingewikkeld proces en met  toevoeging van afvalpapier, 120 vellen papier of 60 vellen karton gemaakt. Momenteel werken er 110 jonge mensen aan het speciale papierproject. Zij kunnen hiermee in hun eigen onderhoud voorzien. Een deel van de opbrengst van de fabriek gaat naar een stichting ter bescherming van de olifant.

Fairtrade
De Wereldwinkel is dé fairtrade cadeauwinkel van Nederland. Met de verkoop van fairtrade producten investeert de Wereldwinkel in een leefbare wereld voor iedereen. Elk product uit het assortiment is met zorg en volgens fairtrade criteria geproduceerd en ingekocht. Ondernemers in ontwikkelingslanden krijgen op deze manier toegang tot de Europese markt en daarmee de kans een beter bestaan op te bouwen. De 12.500 vrijwilligers in 375 Wereldwinkels maken hiermee duidelijk dat het in de wereld ook anders kan. Dat armoede wél bestreden kan worden. Koopt u een cadeau in één van deze winkels, dan draagt u daaraan bij.

De Wereldwinkel aan het Zandpad 134 is geopend op maandag van 10:00 tot 12:00 uur, dinsdag t/m zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur en vrijdagavond van 17:00 tot 21:00 uur.