Nu op de radio: Archipel bij nacht

Keeper Academy klaar voor nieuwe seizoen

Weliswaar was het een voetballoze periode, maar volgens Arend Profijt, algemeen manager van Pro Keeper Academy, was het allerminst rustig. "Juist deze periode gebruiken we om plannen uit te werken, materialen te bestellen en allerlei afspraken te maken. Gelukkig kunnen we binnenkort doen wat we het allerliefste doen, namelijk op het veld staan", 'ballen gooien' zoals Arend het noemt.

De start in september is heel belangrijk voor de Academy en haar keepers. Inmiddels hebben zich veel keepers aangemeld, volgens Arend uit een grote regio, namelijk Voorne Putten, Goeree-Overflakkee, Hoekse Waard en zelfs Rotterdam. Keepers van allerlei niveaus, jongens en meiden.

Direct in het begin vindt de kennismaking met de keepers plaats. Volgens Technisch manager Frans Bredius is het belangrijk in een eerste training in te schatten hoe ver de keepers in de ontwikkeling zijn. "Dat zie je al snel" zegt Frans, "waarna er eerst gewerkt wordt aan de basis". Momenteel wordt gewerkt aan een Pro Keeper plan, waarin de grootste talenten zich verder kunnen ontwikkelen. "Dit gaat verder dan het traditionele keeperswerk", volgens Arend, "tegenwoordig is er meer nodig dan techniek of talent, keepers moeten ook kunnen analyseren, een goede uitstraling hebben en zich kunnen optrekken aan de toppers in het circuit". 

Er zijn nog enkele plaatsen vrij bij Pro Keeper Academy, voor de cursus die start op 12 september 2010. Vanaf dan zal telkens op zondag ochtend vanaf 10:00 uur getraind worden op het veld van vv Nieuwenhoorn op het mooie complex aan de Rijksstraatweg te Hellevoetsluis. Dus wil je jezelf ontwikkelen als een echte keeper, bel 06-13962111, of kijk op http://www.prokeeperacademy.nl/.