KNRM station Ouddorp drie maal in actie

logoknrmZaterdag 3 oktober 2009 rond 09:00 uur tijdens een tocht met de directie van de KNRM van station Neeltje Jans naar Stellendam, werd ter hoogte van het Gat van de toren (De Ooster) door de Baron van Lynden een surfer aangetroffen met een gebroken mast.

In eerste instantie weigerde deze hulp van de reddingboot. Later werd deze surfer ook aangesproken door de bemanning van de Prinses Margriet. Ook hier weigerde de surfer hulp. Er werd toch terug gevaren met de Baron van Lynden en de surfer werd aan boord genomen en naar de kant gebracht, ter hoogte van strandpaviljoen De Vuurtoren. Nadat de surfer veilig aan wal was, werd de tocht met de directie vervolgd, samen met de reddingboten Prinses Margriet van station Stellendam en de Koopmansdank van station Neeltje Jans.

Zaterdag 3 oktober 2009 om 11:50 uur werd de bemanning van de reddingboot Griend van station Ouddorp door de Kustwachtpost Ouddorp telefonisch op de hoogte gesteld dat er een zeilboot was omgeslagen ter hoogte van de lijn Herkingen en Bruinisse. Met de Griend werd ter plaatse gegaan bij windkracht Zuidwest 8, en werd de boot samen met de eigenaar overeind geholpen. De boot, de Aquavitesse van 7 meter lengte met drie personen aan boord, werd begeleid naar de thuishaven Bruinisse. De drie opvarenden werden door een passerend jacht veilig in de haven van Bruinisse afgeleverd. Voor deze actie voer ook het bergingsvaartuig Echo.

Zondag 4 oktober 2009 om 11:35 uur werd de bemanning van de reddingboot Griend door het Kustwacht Centrum gealarmeerd voor een omgeslagen vaartuig op de Grevelingen bij boei RB 5 Brouwershaven. Met de reddingboot Griend werd uitgevaren naar de opgegeven positie waar, volgens het jacht Bird, een zeilboot was omgeslagen. De opvarenden van de zeilboot, de Jacob Cats van vijf meter lengte met twee personen aan boord, waren inmiddels uit het water gehaald door het passerende jacht Victory, en verkeerden in goede gezondheid. Door de bemanning van de Griend is de zeilboot weer overeind geholpen en werd deze op sleep genomen naar de thuishaven Brouwershaven. Hierna keerde de Griend weer terug naar station.