Nu op de radio: Archipel bij nacht

Nieuwe schoonmaakploeg voor gemeentehuis

Foto

Dinsdagmiddag 13 mei 2014 startte de schoonmaakploeg van de gemeentelijke afdeling Uitvoeringsbedrijf Wsw officieel met het schoonmaken van het gemeentehuis. De gemeente laat de schoonmaakwerkzaamheden niet meer uitvoeren door een extern bedrijf, maar houdt het werk in eigen beheer door de inzet van gemeentepersoneel.

Wethouder Frans Tollenaar (met Arbeidsmarkt en sociale werkvoorziening in zijn portefeuille) is blij met deze inbesteding. Tollenaar: "Na de gemeentelijke herindeling is het uitvoeringsbedrijf Webego nog nauwer verbonden met de gemeente; het is een afdeling van de gemeente geworden. Die relatie is nu nog verder versterkt door de inzet van deze medewerkers in de dagschoonmaak van het gemeentehuis. Door de veranderingen in het sociaal domein, met name de Participatiewet die op 1 januari 2015 in werking treedt, zien we steeds vaker dat Wsw-medewerkers buiten de muren van Webego werken. Door Wsw-medewerkers te betrekken in onze bedrijfsvoering vervult de gemeente ook een voorbeeldfunctie richting het bedrijfsleven".

Medewerkers van de afdeling Uitvoeringsbedrijf Wsw maken al veel gemeentelijke gebouwen schoon, zoals gymzalen, scholen en gebouwen van de buitendienst. Daar is het gemeentehuis nu bij gekomen. Daarnaast maakt de schoonmaakploeg ook bedrijfspanden schoon op het eiland.