Samen zorgen we ervoor dat criminaliteit niet loont

Foto

Op 1 september 2020 start de campagne Senioren en Veiligheid, waarin senioren concrete tips krijgen om te voorkomen dat ze slachtoffer worden en wat ze moeten doen als het wel gebeurt. Hoofdrol in de campagne is weggelegd voor Kees Hulst, onder andere bekend van de serie Hendrik Groen.

Onder de slogan 'Maak het oplichters niet te makkelijk' besteedt het ministerie gedurende vier weken aandacht aan verschillende vormen van criminaliteit: meekijken bij pinnen, babbeltrucs, hulpvraagfraude (via bijvoorbeeld WhatsApp) en phishing.

Elke dinsdag vindt van 10:30 tot 11:15 uur een webinar plaats over het thema van de week, gepresenteerd door Catherine Keyl. Een panel van experts geeft meer tips en adviezen. Hoe kun je crimineel gedrag herkennen? Wat kun je doen om te voorkomen dat je slachtoffer wordt? Waar kun je terecht als je slachtoffer bent geworden?

Nieuwsgierig? Kijk voor meer informatie op www.maakhetzeniettemakkelijk.nl.

We zien dat je waarschijnlijk software gebruikt die onze reclamebanners ontregelt. Dat vinden we jammer, de enige inkomsten die FlakkeeNieuws heeft zijn namelijk de inkomsten van reclame. Hiervan betalen we o.a. de kosten van de server waarop deze website staat en waardoor je dus het nieuws kan lezen wat je nu wilt lezen. Help ons door FlakkeeNieuws.nl te whitelisten in je adblocker en dus een uitzondering te maken voor deze website. Hartelijk dank!

Terug naar homepagina