Nu op de radio: Archipel bij nacht

Van Weel-Bethesda Ziekenhuis en opticiens werken samen

Dinsdag 19 juni 2012 hebben de maatschap oogheelkunde van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis en 40 opticiens van 16 optiekwinkels uit de regio's Goeree-Overflakkee, Brielle/Hellevoetsluis en Zierikzee hun onderlinge samenwerking bekrachtigd door het tekenen van de samenwerkingsovereenkomst OpticienZorg. Het ziekenhuis en de opticiens streven hiermee naar een hoge kwaliteit van oogzorg op de Zuid-Hollandse Eilanden en de regio Zierikzee.

Door verbetering van de verwijslijnen tussen beide partijen, kunnen patiënten sneller op de juiste plaats worden behandeld en beter worden geïnformeerd. Zorg dichtbij waar het kan, in het ziekenhuis als het moet.

De opticiens die deelnemen aan OpticienZorg hebben allemaal drie kennisbijeenkomsten gevolgd, stage gelopen op de polikliniek oogheelkunde en een kennistoets met goed gevolg afgelegd. Afgelopen dinsdag namen de opticiens hun certificaat en winkelruitsticker in ontvangst uit handen van Bas de Clercq, oogarts en voorzitter van de maatschap oogheelkunde en Jeanet Grootenboer, afdelingshoofd oogheelkunde van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis.
Een overzicht van de opticiens die samenwerken in OpticienZorg is binnenkort te vinden op www.vanweelbethesda.nl/specialismen/oogheelkunde/opticienzorg.

OpticienZorg
Sinds 2011 werkt Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis samen met Het Oogzorgnetwerk aan het verbeteren van de kwaliteit van oogzorg in genoemde regio's. Om dit te realiseren zijn verschillende projecten gestart, waaronder het project OpticienZorg. Onder deze noemer komen opticiens frequent samen met oogartsen, orthoptisten en optometristen van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis om praktijkgerichte expertise en ontwikkelingen in de oogzorg onderling uit te wisselen. Deze bundeling van kennis en ervaring biedt voordelen in de dienstverlening en de kwaliteit van de zorg. De patiënt is onder meer verzekerd van een kundige beoordeling door een goed geïnformeerde opticien, een accurate doorverwijzing en minder wachttijd voor een afspraak bij de afdeling oogheelkunde in het ziekenhuis.

Oogzorgnetwerk en Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis
In Het Oogzorgnetwerk werken 14 ziekenhuizen en lokale zorgaanbieders samen aan de verbetering van de kwaliteit van de oogzorg in Nederland. Het Oogzorgnetwerk is een initiatief van Het Oogziekenhuis Rotterdam. De maatschap oogheelkunde van het Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis trad in juli 2011 toe tot Het Oogzorgnetwerk.