Nu op de radio: Archipel bij nacht

Alternatieve bekerfinales darten gespeeld op neutrale locaties

Foto

Voor de organisatie van de alternatieve dartbekerfinales was het kiezen van een geschikte locatie een uitdaging. Om een eerlijke competitie te waarborgen, is na overleg met de captains van de deelnemende teams besloten om de finales op verschillende neutrale locaties te spelen. Hierdoor konden de finales zonder thuisvoordeel worden gespeeld, wat zorgde voor een spannende en eerlijke strijd.

De finale van de VR (verliezers ronde), SNS Bulls tegen Team Dartshop Kattestaart 2, werd op woensdag 12 juni 2024 in de VIC te Dirksland gespeeld:

In de finale van de 'ballenbak' namen Team Dartshop Kattestaart 2 en SNS Bulls het tegen elkaar op in de VIC. TDK2 begon sterk met een 4-0 overwinning in het round robin format. Maar SNS pakte het initiatief terug in de singles, met overwinningen van Ron Westdijk en Niels van 't Hof. TDK2 won echter de 'klassieke' singles, waardoor de tussenstand 3-2 in hun voordeel stond. In de daaropvolgende koppels was TDK2 oppermachtig en wonnen ze met 3-0, met Ryan van Bergen die het beslissende punt scoorde. Dit betekende de tweede beker van het seizoen voor captain Lex Tuinenburg.

De strijd om wie zich voor het eerst kampioen van de alternatieve beker mocht noemen, de finale van de WR (winnaars ronde) tussen DC Buutegeweun en 't Majoortje, werd op donderdag 13 juni 2024 in de Bommelstee te Den Bommel gespeeld.

Ook hier werd begonnen met een round robin, waarin 't Majoortje meteen uit de startblokken vloog en met 4-0 het eerste punt op het bord zette. In de dubbel in dubbel uit singles waren op papier spannende potjes te zien, maar wederom lukte het Buutegeweun niet om een leg op het bord te krijgen, waardoor ze al tegen een 3-0 achterstand aankeken. Ook in de reguliere singels leek de trend zich voort te zetten maar wist het team van Buutegeweun de eer vooralsnog te redden.

De koppelwedstrijd werd uiteindelijk wel weer door het team van 't Majoortje gewonnen en ze wisten daarmee de bekerwinst veilig te stellen.

Donderdag 20 juni 2024 zal in de Bommelstee het single percentage toernooi gespeeld worden, waar de 16 beste single spelers (die minimaal 60% van de wedstrijden hebben gespeeld) zich voor plaatsen. En met dit toernooi wordt het seizoen afgesloten.