Luister radio: Archipel bij nacht of kijk live TV

AV Flakkee organiseert 39e de Vogel Strandloop Ouddorp

Foto

Op vrijdag 2 augustus 2024 vindt de 39e De Vogel Strandloop Ouddorp plaats, georganiseerd door Atletiek Vereniging Flakkee. Het parcours voert door een uniek natuurgebied met de paden van de Kwade Hoek en het strand. De beschikbare afstanden zijn 5, 10 en 15 km voor hardlopers, jeugdlopen van 500 en 1000 m, en een wandeltocht van 10 km in samenwerking met de organisatie van Omloop Goeree-Overflakkee.

De start en finish van het evenement zijn bij Strandcafé De Zeester (Oosterweg/Strand Noord). De wandeltocht start om 18:30 uur. De jeugdlopen beginnen om 18:35 uur beneden op het strand, gevolgd door het startschot voor de 5, 10 of 15 km om 19:30 uur. De route omvat de helft over het pad van de Kwade Hoek en de terugweg over het strand; de 10 km en 15 km lopen respectievelijk twee en drie rondes. Inschrijving is online al geopend op avflakkee.nl, waar alle relevante informatie te vinden is, inclusief de flyer met inschrijftarieven per onderdeel.

De Strandloop trekt een divers publiek van jong tot oud. Regionale topsporters strijden om de overwinning, terwijl recreatieve lopers en wandelaars van de natuur genieten. Jong talent komt bovendrijven bij de jeugdevenementen, en na afloop is het strandcafé de perfecte plek om het weekend in te luiden onder een ondergaande zon. Nodig vrienden en familie uit en ga de uitdaging aan op 2 augustus in Ouddorp.