Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

DBGC wint uiteindelijk overtuigend met 4-1 van Hardinxveld

Foto

Op sportpark De Koepel speelde DBGC op zaterdag 1 juni 2024 hun eerste wedstrijd in de nacompetitie voor een plaats in de 2e klasse. Mede-tweedeklasser Hardinxveld kwam op bezoek in Oude-Tonge.

De bezoekers begonnen goed aan de wedstrijd en in de 18e minuut scoorden ze de verdiende openingstreffer. DBGC zorgde echter voor het rustsignaal nog voor de gelijkmaker door een doelpunt van Jeroen Sep.

Na de rust scoorde Mels de Blok, door een defensieve fout achterin van Hardinxveld, de 2-1 voor de thuisploeg. Hardinxveld ging vervolgens met man en macht naar voren om de gelijkmaker te forceren. Deze viel niet en DBGC kon door doelpunten van Joran Maliepaard en nogmaals Mels de Blok uitlopen naar een eindstand van 4-1.

DBGC is daarmee door naar de volgende ronde en speelt zaterdag 8 juni de uitwedstrijd bij derdeklasser vv De Meeuwen in Zoutelande.

Na afloop van de wedstrijd sprak verslaggever Mark Lagendijk met DBGC-trainer Jordy Smit.