Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

DVV09 weer stap dichterbij 2e klasse

Foto

Nadat DVV09 het kampioenschap in de derde klasse moest laten aan kampioen Halsteren, kwamen de mannen van trainer John Kleijn op zaterdag 1 juni 2024 in actie tegen mede-derdeklasser Groote Lindt.

In de eerste helft van de wedstrijd waren de meeste aanvalsgolven voor de thuisclub, maar boden de bezoekers uit Zwijndrecht goed tegenstand. Nadat de aanvalsgolf van DVV09 wat was gaan liggen, kon Groote Lindt het spelbeeld bepalen, maar wist dit niet om te zetten in een voorsprong op het scorebord en bleef het 0-0.

In de tweede helft was er een open wedstrijd te zien met twee teams die vooruit wilden voetballen. Groote Lindt werd echter steeds verder teruggedrukt voor de eigen goal. Het kantelpunt in de wedstrijd was de rode kaart voor Groote Lindt na een onbesuisde verdedigende actie. De thuisclub greep de kans om binnen enkele minuten na de rode kaart de 1-0 te scoren door David de Berg.

Groote Lindt ging daarna “alles of niks” spelen met een aantal aanvallende wissels, maar DVV09 slaagde erin om de voorsprong vast te houden en daarmee de wedstrijd te winnen.

Zaterdag 8 juni speelt DVV09 wederom een thuiswedstrijd in de nacompetitie. Deze keer komt MOC'17 uit Bergen op Zoom op bezoek in Dirksland.

Na afloop van de wedstrijd sprak verslaggever Fred Götzenberger met DVV09-trainer John Kleijn.