Luister radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij of kijk live TV

Handbiker Romano en buddy Arie over de finish

Foto

Handbiker Romano Böllerman uit Oude-Tonge en zijn buddy Arie de Bruin uit Stad aan 't Haringvliet hebben donderdag 27 juni 2024 de tiende HandBikeBattle in Oostenrijk voltooid. De HandBikeBattle is een handbikewedstrijd naar de Kaunertal-gletsjer in Tirol, voor mensen met een lichamelijke beperking. De deelnemers gaan op armkracht naar boven de Ochsenalm, een parcours met een lengte van 20 kilometer en bijna 900 meter hoogteverschil.

Er deden 115 handbikers mee, afkomstig van 14 teams van revalidatiecentra uit Nederland. Romano en Arie maken sinds 2019 deel uit van het team van Rijndam Racers, met zes handbikers en buddy's. Buddy Arie zorgt tijdens trainingen en wedstrijden voor Romano's praktische en mentale ondersteuning. Hij was aan het bijkomen van een blessure, dus de laatste paar trainingen had Romano alleen of met een invalmaatje gedaan. Tijdens de race kon Arie er weer bij zijn. Ze kwamen uiteindelijk over de finish in een tijd van 2:59:35:57.

Paralympisch sporter Mitch Valize fietste de hele dag mee om de handbikers extra te steunen en te motiveren. Het startschot werd verricht door de burgemeester van het Kaunertal. Langs de route stonden vele enthousiaste supporters. Romano hield tijdens zijn trainingen een blog bij op zijn GoFundMe-pagina.