Luister radio: Archipel bij nacht of kijk live TV

Mooie opbrengst voor Stichting ALS Nederland bij oefenwedstrijd Sparta - ADO

Foto

Zaterdag 13 juli 2024 werd op het terrein van De Jonge Spartaan in Middelharnis de oefenwedstrijd tussen Sparta Rotterdam en ADO Den Haag gespeeld. Ieder jaar koppelt Sparta een goed doel aan één van hun oefenwedstrijden en dit jaar was dit de stichting ALS Nederland. Zij financiert wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS en de aanverwante ziekten PSMA en PLS. Daarnaast financieren ze (onderzoeks-) projecten voor een betere kwaliteit van zorg en leven voor patiënten en hun naasten.

Bijna 1.000 toeschouwers zagen een wedstrijd waarbij Sparta in het begin het initiatief nam, maar ondanks de druk niet tot scoren kwam. Het doelpunt voor Sparta viel in de 31e minuut op een ietwat kolderieke manier: ADO-keeper Wentges schoot bij een uittrap tegen Lauristen, de lange Noorse spits van Sparta, aan en de bal rolde daarna tergend langzaam in het doel: 1 – 0.

In de slotfase van de eerste helft kwam ADO plots toch langszij; een scherpe voorzet van Daryl van Mieghem verdween ineens in het doel, zo ging men rusten met 1 – 1 op het scorebord.

De tweede helft stond bol van de wissels; uiteindelijk stonden er bijna twee totaal andere elftallen op het veld dan bij het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Sturm. Helaas lukte geen van allen het nog om het net nog een keer te laten bollen en zo eindigde deze wedstrijd in 1 - 1 gelijkspel maar met wel een winnaar: Stichting ALS Nederland (www.als.nl), zij krijgen de mooie opbrengst van € 9.380,- overgemaakt.