Luister radio: Archipel in de ochtend of kijk live TV

Nieuwe competitie-indeling voor voetbalteams Goeree-Overflakkee

Foto

Ondanks de degradatie van DBGC naar de 3e klasse I is het aantal competities dat de verstokte voetballiefhebber moet bijhouden toch nog gewoon vier gebleken. De ploegen zijn komend jaar verdeeld over de derde, vierde en vijfde klasse in de afdeling Zuid en een vijfde klasse in de vertrouwde afdeling West 2. Terwijl in de derde Klasse Zuid en de vijfde Klasse West vele derby's op het programma staan, moeten Herkingen'55 en OFB bij elke uitwedstrijd hun paspoort meenemen om het eiland te verlaten.

3e Klasse I (Zuid)
Zinkwegse Boys, DBGC en WHS zijn de nieuwkomers in de 3e Klasse Zuid. In die derde klasse ziet de nieuwe trainer van De Jonge Spartaan, Ben Mierop, vooral DBGC en DVV'09 als kanshebbers om bovenin de ranglijst een rol te spelen. "Duidelijk is dat DBGC uit de 2e klasse komt en die ervaring gaat hen zeker helpen, DVV'09 heeft zich uitstekend versterkt en is de afgelopen jaargang boven De Jonge Spartaan geëindigd dus past ons daarin enige bescheidenheid," aldus Mierop. Ook WHS zou wel eens een rol van betekenis kunnen gaan spelen in deze klasse. Wim Nieuwland is jarenlang trainer in deze klasse en kent ondertussen met zijn teams de weg naar de top. Als WHS onder leiding van Nieuwland een constant seizoen kan draaien, kan een promotie voor de hand liggen als ex-tweede klasser. Met Stellendam en Den Bommel zal er dus met vijf teams van Goeree-Overflakkee komend seizoen genoeg te genieten zijn in die derde klasse.

4e Klasse E (Zuid)
Herkingen staat komend seizoen voor de taak om als enige ploeg in de vierde klasse Goeree-Overflakkee te vertegenwoordigen. De kersverse trainer van de "Herkenezen", Ron van Neck, vindt het jammer dat hij geen tegenstanders van het eiland tegenkomt dit seizoen. Met zijn oude clubs Flakkee, Melissant en Stellendam had hij graag de degens gekruist het komende seizoen. "De KNVB heeft uiteindelijk Herkingen toch in Zuid 1 ingedeeld, persoonlijk ben ik er wel blij mee. Mijn ploeg zal in de eerste fase van de competitie mikken op een comfortabel behoud van de 4e klasse en in het tweede deel van de competitie mogelijk meespelen om een klassering bij de eerste 6-7 ploegen," aldus de oude en de nieuwe leermeester van Herkingen.

5e Klasse (Zuid)
Voor OFB is de keuze van de KNVB toch op Zuid gevallen. Voor trainer Manuel Liegierse is het lastig te voorspellen waar zijn team staat. "Tegen Welberg en Brouwershaven hebben we een keer vriendschappelijk gevoetbald maar de overige tegenstanders ken ik geheel niet. Dat maakt het wat mij betreft heel leuk. Je komt op nieuwe complexen en ik ben benieuwd hoe het voetbal leeft in Zuid. Voor OFB is de doelstelling niet anders geworden dan die we in West hadden en die doelstelling is een prijs in de vorm van een periode of in ieder geval nacompetitie. Wat Liegierse wel gaat missen zijn de derby's, vooral die tegen FIOS. "We hadden eigenlijk op voorhand verwacht dat alle Flakkeese ploegen in Zuid zouden worden ingedeeld. Dus dat is wel jammer te noemen, die derby's van afgelopen jaren waren spannend en sportief," aldus Liegierse.

5e Klasse E (West)
Flakkee heeft, ondanks een sterk slot, niet veel potten kunnen breken in de afgelopen competitie. Kees Breen hoopt het daarom beter te doen dan vorig seizoen. "Ik denk dat SCO, Simonshaven, en NBSVV voor de titel gaan. We hadden gehoopt naar Zuid te gaan, maar helaas," aldus de trainer van Flakkee. De vijfde klasse E blijft dan ook de meest aantrekkelijke competitie wat betreft het aantal derby's op Goeree-Overflakkee.

 

3 klasse I (Zuid)

1               DBGC 1

2               Den Bommel 1

3               DVV '09 1

4               Internos 1

5               De Jonge Spartaan 1

6               Klundert 1

7               Prinsenland 1

8               SSS 1

9               Steenbergen 1

10            Stellendam 1

11            Tholense Boys 1

12            VVC'68 1

13            WHS 1

14            Zinkwegse Boys 1

 

4e Klasse B (Zuid)

1               Bevelanders

2               Duiveland

3               Goes

4               Herkingen '55

5               Krabbendijke

6               Kruiningen

7               NOAD'67

8               De Noormannen 1

9               Veere 1

10            VC Vlissingen 1

11            WIK'57 1

12            ZSC'62 1

 

5e Klasse B (Zuid)

1               Brouwershaven

2               FC Dordrecht Amateurs

3               DVO'60

4               Lepelstraatse Boys

5               OFB

6               Rillandia

7               Smerdiek

8               SPS

9               SSW

10            SC Stavenisse

11            SC Welberg

12            FC de Westhoek'20

 

5e Klasse E (West)

1               Abbenbroek

2               FIOS

3               Flakkee

4               SSA/SJO Fortuna Be Quick

5               Melissant

6               NBSVV

7               NTVV

8               OHVV

9               Rockanje

10            SCO’63

11            Simonshaven

12            SNS

13            FC Vlotbrug

14            WFB