Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Nieuwe lichting atleten van AV Flakkee schitteren op eerste Track Meeting

Foto

De atleten van AV Flakkee hebben op de eerste Track Meeting van het baanseizoen in Utrecht laten zien tot wat ze in staat zijn. Op vrijdagavond 3 mei 2024 verzamelden sporters uit het hele land zich op sportpark Maarschalkerweerd voor deze spannende wedstrijd. De nieuwe lichting van AV Flakkee, waaronder Rijk van Dongen, Maarten van Walsem en Corné Stroober, liet veelbelovende prestaties zien.

De 28-jarige Corné Stroober, die sinds vorig jaar traint bij AV Flakkee, nam deel aan de 1500m. Ondanks wat verzuurde benen wist Stroober een sterke race neer te zetten en finishte na 4.37:21. Later op de avond kwamen David Bouman en Rijk van Dongen in actie op de 5000m. Bouman behaalde een uitstekende tijd van 16.29:84, terwijl Van Dongen met een fantastische slotkilometer en een eindtijd van 17.28:66 indruk maakte.

Tijdens de tweede Track Meeting op vrijdagavond 24 mei, waar het weer minder gunstig was, zetten atleten als Corné Stroober, Roland Schellevis en Ricardo Sint Nicolaas opnieuw sterke prestaties neer. Schellevis finishte in 4.28:55, terwijl Stroober zijn persoonlijk record verpulverde met een tijd van 4.31:70.

Ook elders in het land waren de atleten van AV Flakkee actief. Bij de Verkerkloop in Zwijndrecht op woensdag 15 mei behaalde Maarten van Walsem een knappe tiende plaats op de 10km met een tijd van 35.38 minuut, een persoonlijk record van 1.16 minuut. Deze prestaties tonen de sterke vorm en toewijding van de atleten van AV Flakkee aan.