Luister radio: Archipel in de ochtend of kijk live TV

Piet de Vogel wint de Grote Prijs Liquidambar Hoveniers

Foto

Op vrijdag 28 juni 2024 stond de internationale vlucht vanuit Agen (Frankrijk) op het programma. De duivencoaches uit Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg en Engeland deden hieraan mee. Op maandagavond 24 juni werden door 14 leden van PV de Combinatie 94 duiven ingekorfd, die deel uitmaakten van ruim 31.000 wedstrijdduiven. De duiven reisden in ruime manden comfortabel naar de losplaats, hemelsbreed zo'n goede 900 km vanaf Goeree Overflakkee.

In de vroege dinsdagochtend van 28 juni begonnen de duiven aan hun reis naar het thuishok. Het weer was prachtig over de gehele vliegroute, met een kalme Noordoosten wind. De verwachting was dat de duiven een gemiddelde snelheid van 60 à 65 km/uur zouden halen, wat betekende dat er enkele duiven op vrijdagavond thuis konden komen.

Op vrijdagavond, toen het al begon te schemeren, arriveerde de winnende duif bij Piet de Vogel om 22:13:20 uur. Met een indrukwekkende snelheid van ruim 63 km per uur landde de duif op het duivenhok en werd geconstateerd als winnaar van de Grote Prijs Liquidambar Hoveniers. De duif, genaamd de "Jonge Driftkikker", is een 2-jarige doffer en wordt gezien als Piet's beste duif tot nu toe.

Piet de Vogel was extatisch met deze overwinning en was vooral trots omdat de 1e Nationaal en 1e Internationaal werden behaald door Mees van Ginkel uit Veenendaal, met een duif die door Piet de Vogel is gekweekt.

Jan Polder maakte het podium voor PV De Combinatie compleet door op vrijdagavond en zaterdagochtend de prijzen 2 en 3 binnen te slepen met zijn duiven. Het was een succesvolle vlucht voor alle deelnemers van PV De Combinatie.