Luister radio: Sport Lokaal of kijk live TV

Twee ruiters van Goeree-Overflakkee in talententeam

Foto

Twee dressuurruiters van Goeree-Overflakkee zijn geselecteerd voor het talententeam van de Stichting Talent Ontwikkeling Paardensport (TOP). Femke Lugtenburg uit Den Bommel en Marin Baat uit Oude-Tonge gaan deel uit maken van een team van 14 dressuurtalenten en 9 springtalenten die dit seizoen deelnemen aan een trainingsprogramma met praktijk- en theorietrainingen. Hierbij staan het plezier in het rijden en het paard als happy athlete centraal. Deze trainingen worden georganiseerd door Stichting Talent Ontwikkeling Paardensport (TOP), de voortzetting van TTC Zuid-Holland, dat zich sinds 2011 inzet voor talentontwikkeling in de regio Zuid-Holland.

De nieuw opgerichte stichting TOP heeft als doel het niveau van de dressuur- en springsport in de regio Zuid-Holland te verhogen en tegelijkertijd bij te dragen aan de ontwikkeling van paardenwelzijn. Dit geldt voor zowel de topsport als de breedtesport.

Naast het trainingsprogramma van de geselecteerde talententeams komen er vanaf augustus 2024 elke maand regiotrainingen, die ook toegankelijk zijn voor combinaties uit de regio Zuid-Holland. Daarnaast komen er maandelijkse theorieavonden over diverse onderwerpen als paardenwelzijn, toepassen van wetenschap en leertheorie bij het paardrijden en mental coaching. Ook deze avonden zijn voor iedereen uit de regio Zuid-Holland toegankelijk. Het initiatief wordt mede mogelijk gemaakt door Rotterdam Topsport, KNHS Zuid-Holland en Horsecenter Pirouette.