Luister radio: Jouw Weekendstem! of kijk live TV

Hoogste zonnebloem Goeree-Overflakkee

Foto

De Vereniging Openbaar Onderwijs (VOO) heeft ook in 2024 op Goeree-Overflakkee een groeiwedstrijd uitgeschreven. In de maand mei ontvingen alle 1500 leerlingen van de 12 openbare basisscholen een zakje met zonnebloemzaad. De opdracht is eenvoudig: probeer een mooie, zo hoog mogelijke plant te kweken. Dat is, ondanks de slakkenplaag dit voorjaar, bij veel leerlingen gelukt. Maar bij wie werd de hoogste gemeten?

Na secuur nameten door het bestuur is vastgesteld dat Kevin Santifort uit Ouddorp met een plant van maar liefst 4.20 meter de eilandelijke wedstrijd gewonnen heeft. Kevin heeft een mooie prijs ontvangen en is in het zonnetje gezet op het plein van OBS de Westhoek. De zonnebloem is deze zomer opgegroeid in het hof van opa Santifort, dus ook opa heeft een speciale oorkonde ontvangen.

Het bestuur van VOO organiseert de groeiwedstrijd al sinds 1972. Begonnen in de kern Oude-Tonge is het uitgegroeid tot een eilandelijke wedstrijd waar veel leerlingen aan deelnemen. Bijzonder is de samenwerking die (klein)kinderen regelmatig aangaan met hun (groot)ouders zodat meerdere generaties jaarlijks deelnemen aan de groeiwedstrijd van VOO. Volgend jaar krijgen de basisschoolleerlingen weer een nieuwe kans om mee te doen.