Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Twirlster van topniveau Cynthia Broeders neemt afscheid

Foto

Na een indrukwekkende carrière als twirlster, bereidt Cynthia Broeders zich voor op haar laatste wedstrijd. Van 9 tot 14 juli 2024 neemt ze deel aan het Europees Kampioenschap in Porec, Kroatië. Cynthia begon haar reis als zesjarig meisje bij Vivace, toen nog gehuisvest in de Grutterswei in Oude-Tonge, en groeide uit tot een van de bekendste twirlsters van Nederland.

Recentelijk behaalde Cynthia een achtste plaats op het Europees Kampioenschap in Eindhoven. Ze hoopt haar carrière af te sluiten met een mooie prestatie in Porec. "Ik train altijd voor goud", aldus Cynthia. "De komende maand ligt mijn focus op de voorbereiding voor deze laatste wedstrijd."

Cynthia is inmiddels al begonnen als coach. "Ik haal er plezier uit om met mensen te werken die graag willen leren," vertelt ze. "Als coach heb ik ook te maken met de persoonlijke groei van mensen. Als een twirlster weinig zelfvertrouwen heeft, vind ik het een uitdaging om hiermee aan de slag te gaan en zo bij te dragen aan de groei van die persoon."

"Als zesjarig meisje kwam Cynthia bij ons binnen," herinnert Meis Broeders, voorzitter van Vivace en voormalig coach van Cynthia, zich. "Ze heeft zich ontwikkeld tot een Europese topper. Haar deelname aan internationale wedstrijden heeft haar veel ervaring opgeleverd, vooral op het mentale vlak en die ervaring kan ze weer overbrengen aan onze jonge leden."

Na haar afscheid als twirlster zal Cynthia zich volledig richten op het coachen van jonge talenten bij Vivace op Goeree-Overflakkee. "Ik haal veel voldoening uit het coachen'', legt ze uit. ‘'Het is geweldig om te zien hoe mensen zich ontwikkelen en groeien."

Meis Broeders erkent de waarde van Cynthia voor de vereniging. "Cynthia's ervaring en toewijding zijn van onschatbare waarde voor Vivace'', vertelt Meis. "Tijdens de coronaperiode zijn we wat gekrompen in ledental, maar inmiddels zijn we weer volop aan het groeien. Met de inzet van Cynthia en al onze andere enthousiaste teamleden ziet de toekomst van Vivace er rooskleurig uit."

Met haar laatste wedstrijd in zicht en haar nieuwe rol als coach, blijft Cynthia Broeders een inspirerend voorbeeld voor de twirlers van Vivace en daarbuiten.

Verslaggever Danny Rijkels ging langs bij de Twirlvereniging Vivace en sprak met Cynthia over haar carrière en haar toekomst als coach.

Beluister nu via Spotify.