Nu op de radio: Archipel Actueel

RGO sluit met trots het schooljaar af

De RGO in Middelharnis mag met trots terugkijken op de laatste weken van het schooljaar 2012. Nu ook de laatste examenuitslagen van het tweede tijdvak bekend zijn, kan de school een zeer positieve balans opmaken. De school heeft op alle niveaus goed gescoord ten opzichte van het landelijk gemiddelde. Daarnaast waren er een aantal bijzondere individuele successen van leerlingen.

Geslaagden
Maar liefst 100% van de vmbo basisafdeling is geslaagd. Van de vmbo kaderleerlingen slaagde 84,6 % en van de vmbo gemengd/theoretische leerweg haalde 95,1 % het diploma.
Ook de leerlingen van de havoafdeling hebben een mooie eindscore laten zien; maar liefst 91,7 kon zijn/haar diploma ophalen.
Binnen de vwo-groep was de feestvreugde ook groot; 87,8 % slaagde voor het diploma. Binnen deze groep werd er nog een extra feestje gevierd. Zeven leerlingen die het vwo-examen wiskunde-B maakten, hebben een unieke prestatie geleverd. Zij hebben een cijfer gehaald boven de 9,5. Om het succes te vergroten wist één leerling zelfs alle vragen goed te maken met als resultaat dus een tien voor wiskunde.

Inspectie
Na het bezoek van de onderwijsinspecteur gingen de gezichten van directie en leerkrachten nog meer glimmen. Waar eerdere bezoeken leidden tot teleurstelling bij het managementteam en de hardwerkende medewerkers van school, was de inspecteur nu zeer tevreden en meldde dat de RGO bij de beste 10-25% van de scholen in Nederland behoort op basis van de cijfers van het Centraal Eindexamen op de VWO-afdeling.

Verbouwing
De RGO zit al enige tijd in een grootscheepse verbouwing. De uitbreidingen en vernieuwingen zullen nog ruim een half jaar in beslag nemen. Dat de docenten en niet te vergeten het onderwijsondersteunend personeel hierdoor veel ongemak en extra werk op de koop toe moeten nemen is duidelijk. De directie is er trots op dat, ondanks deze handicaps, alle lessen, examens en alle andere werkzaamheden binnen de schoolorganisatie goed verlopen zijn.

Ook bij heftig verdriet gepaste trots
De laatste trots slaat vooral op de leerlingen van de school, die in de afgelopen week een grote verbondenheid met elkaar hebben laten zien, toen ze een klasgenoot en vriendin Tagreed Tarik (bijnaam Toetoe) moesten begraven. De warmte, betrokkenheid en de steun voor elkaar na het tragisch ongeval van Tagreed en haar broer is iets, dat iedereen op school diep heeft ontroerd. De RGO sluit daarom, ondanks de hele verdrietige week, met trots het schooljaar af.