Nu op de radio: Archipel bij nacht

Zeehond gevonden op strand Ouddorp

Foto

Op 2 april 2011 was een groep leden op de reddingspost het Flaauwe werk aan het trainen toen er rond 14:00 uur een telefoontje van strandtent C-Side binnenkwam. Er zou een zeehond op het strand liggen in de buurt van paal 11.75. Een aantal mensen zijn vervolgens gaan kijken en troffen een jonge vermoeide zeehond aan met een diepe wond in de nek.

De melders, een aantal wandelaars, hadden het diertje reeds bevrijd van een stuk visnet wat om zijn nek zat. Er werd contact gezocht met kustwachtpost Ouddorp (vuurtoren) die vervolgens de EHBZ waarschuwde. De EHBZ is een netwerk van vrijwilligers die door de Zeehondencréche Pieterburen getraind zijn om hulp te bieden aan zeedieren. Jaap van der Hiele van de EHBZ is ter plaatse gekomen om eerste hulp te bieden aan de zeehond. Daarna is de zeehond meegenomen naar Pieterburen waar hij verder behandeld zal worden totdat hij sterk genoeg is om weer vrijgelaten te worden.

Helaas komt het vaak voor dat zeehonden verstrikt raken in (afval-)netten van vissers, vaak met fatale afloop. Deze zeehond heeft geluk gehad. Een mooie dag met een mooi eind.

Kijk voor meer foto's op de website van de Ouddorpse Reddingsbrigade: www.ouddorpsereddingsbrigade.nl.