Terug naar agenda overzicht...

Vrijheidsliederen klinken tijdens tournee langs verzorgingshuizen

zaterdag 14-05-2022 13:00 uur

De bewoners van de vier verzorgingshuizen op Goeree-Overflakkee kunnen een vrijheidsconcert tegemoet zien. Ze hoeven er niet voor op pad, want het koor komt op bezoek. De eilandelijke muziektournee is op zaterdag 14 mei 2022.

De muziektournee is een onderdeel van ‘Vrijheid: kostbaar en kwetsbaar’. Dat is het programma dat Stichting ZIJN en het Muziekgebouw Goeree-Overflakkee hebben samengesteld om de ruim 75 jaar vrijheid na de Tweede Wereldoorlog te herdenken.
De herdenking had in 2020 moeten plaatsvinden: 75 jaar na de bevrijding in 1945. Maar door corona moest het programma, toen ‘Vier je Vrijheid’ geheten, op de plank blijven liggen. Nu het weer kan, zijn de plannen tevoorschijn gehaald en ‘afgestoft’.
Door de nieuwe realiteit, met de oorlog in Oekraïne, heeft de herdenking een andere lading gekregen. In het programma is ruimte gekomen voor bezinning op het begrip vrijheid. Daar hoort ook een andere naam bij: ‘Vrijheid: kostbaar en kwetsbaar’. De opening was op zaterdag 9 april: een drietal concerten van de pianisten Eline de Gast, Paul Stark en Piet Westhoeve en slagwerker Michiel Buijsse in Het Diekhuus. ‘Vrijheid: kostbaar en kwetsbaar’ bevat onder andere concerten, een expositie en films.

De muziektournee langs verzorgingshuizen is het eerstvolgende programmaonderdeel. Een onderdeel dat de gemeente Goeree-Overflakkee zeer waardeert, zo bleek uit de woorden van wethouder Berend Jan Bruggeman tijdens de opening van het project op 9 april.

Programma 14 mei
De muziektournee op zaterdag 14 mei start rond 13:00 uur bij Ebbe en Vloed in Oude-Tonge. Rond 14:00 uur is het tweede concert bij Nieuw-Rijsenburgh in Sommelsdijk. Om 15:00 uur is Bestenwaerd in Dirksland aan de beurt. En de afsluiting begint rond 16:00 uur bij De Vliedberg in Ouddorp. Wat kunnen de bewoners verwachten? Vrijheidsliederen, gezongen door dertig koorzangers onder leiding van Els van de Wetering. In de buitenlucht, tenzij het slecht weer is, dan is het concert in de centrale hal.