Minister Dekker opent 650ste Huursubsidie InformatiePunt

U bekijkt nu een bericht uit het archief van FlakkeeNieuws van 2007 en ouder.

“Slimme, snelle, veilige en eenvoudige informatievoorziening over huursubsidie is onontbeerlijk. Een fysiek loket, in de nabije omgeving van de huurder, is dé manier om de dienstverlening aan de burger te verbeteren”, aldus Minister Dekker (VROM) tijdens de opening van het 650ste Huursubsidie InformatiePunt (HIP) bij woningcorporatie Waterweg Wonen in Vlaardingen.

Een HIP is een loket bij gemeenten en verhuurders waar huurders informatie kunnen krijgen over de aanvraag van huursubsidie. Vanaf 1 juli 2002 is gewerkt aan een landelijk netwerk van HIP’s. Waren er per 1 juli 2002 nog slechts 6 HIP’s, in mei 2003 was dat aantal toegenomen tot 347, met nu in oktober 2004 de opening van het 650ste HIP. Uiteindelijk streeft het ministerie van VROM naar een landelijke dekking van 90 procent in 2005. Met de opening van de 650ste HIP is er op dit moment een klantbereik van circa 85 procent. Door de positieve en voortvarende opstelling van verhuurders en gemeenten zijn de huidige HIP’s geheel op basis van vrijwilligheid tot stand gekomen. Binnenkort stuurt minister Dekker een brief aan de Tweede Kamer met een uitgebreide rapportage over de huursubsidie-informatiepunten. Huurders kunnen bij een HIP meteen antwoord krijgen op specifieke vragen over huursubsidie. Medewerkers van een HIP hebben via internet toegang tot een database van VROM, waar de medewerker direct samen met de huurder alle relevante gegevens kan bekijken. De huurder kan er naast informatie ook terecht voor een proefberekening, voor hulp bij het invullen van een aanvraag en voor informatie over de stand van zaken van de behandeling van een aanvraag.

We zien dat je waarschijnlijk software gebruikt die onze reclamebanners ontregelt. Dat vinden we jammer, de enige inkomsten die FlakkeeNieuws heeft zijn namelijk de inkomsten van reclame. Hiervan betalen we o.a. de kosten van de server waarop deze website staat en waardoor je dus het nieuws kan lezen wat je nu wilt lezen. Help ons door FlakkeeNieuws.nl te whitelisten in je adblocker en dus een uitzondering te maken voor deze website. Hartelijk dank!

Terug naar homepagina