Campagne 'Wie doet wat.nl' krijgt vervolg

U bekijkt nu een bericht uit het archief van FlakkeeNieuws van 2007 en ouder.

De multimediale campagne ‘Wie doet wat.nl’ krijgt een vervolg met elf radiospots. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid laat spots die gericht zijn op mannen en hun omgeving uitzenden. De radiospots spelen in op het gegeven dat vooral de omgeving van mannen een belemmering kan vormen in hun wens om werk- en zorgtaken thuis eerlijker te verdelen.

Het ministerie kiest met deze aanpak voor een andere toonzetting dan het eerste deel van de campagne, maar handhaaft wel het doel: het bespreekbaar maken van de taakverdeling thuis en het maken van nieuwe afspraken waarop mannen en vrouwen elkaar kunnen aanspreken.

In februari 2003 startten de projecten ‘Mannen in de Hoofdrol’ van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De projecten bestaan uit de multimediale campagne ‘Wie doet wat.nl’, en het onderzoek ‘Werkende Vaders, Zorgende Mannen’. De projecten willen er door discussie en bewustwording voor zorgen dat mannen thuis meer gaan doen en dat daardoor meer vrouwen een betaalde baan nemen.

Het eerste deel van de multimediale campagne (februari tot mei 2003) richtte zich vooral op de motivatie van mannen om zich te onttrekken aan huishoudelijke en zorg-taken. De benadering met ‘smoezen’ (zoals het ‘droogrijden’ van de auto) bracht de discussie op gang over een eerlijker verdeling.

De radiospots zijn meer gericht op de omgeving van mannen. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat het merendeel van de Nederlandse mannen bereid is om meer zorg en tijd te besteden aan gezin en huishouden dan zij op dit moment doen. Vaak worden zij belemmerd door externe factoren: een werkgever die niet akkoord gaat met een meer flexibele invulling van de werkweek, vrienden en familie die een zorgende man ‘niet stoer’ vinden. Juist dit thema komt in de radiobenadering aan de orde. De radiospots worden uitgezonden van 29 september tot 19 oktober, op de zenders Radio 1, Radio 3, Yorin, Business News Radio, Noordzee FM en radio 538. Zij zijn te beluisteren op www.wiedoetwat.nl. Op deze site zijn ook praktische tips te vinden over hoe de luisteraar kan omgaan met problemen die hij in zijn werk of omgeving ondervindt in zijn streven naar een juiste balans tussen werk en zorg.

De projecten ‘Mannen in de Hoofdrol’ zijn opgezet door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in samenwerking met het Centrum voor Innovatie van Opleidingen (CINOP) en het Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn (NIZW). De projecten worden gedeeltelijk gefinancierd uit het EQUAL-programma van het Europees Sociaal Fonds en lopen tot oktober 2004.

We zien dat je waarschijnlijk software gebruikt die onze reclamebanners ontregelt. Dat vinden we jammer, de enige inkomsten die FlakkeeNieuws heeft zijn namelijk de inkomsten van reclame. Hiervan betalen we o.a. de kosten van de server waarop deze website staat en waardoor je dus het nieuws kan lezen wat je nu wilt lezen. Help ons door FlakkeeNieuws.nl te whitelisten in je adblocker en dus een uitzondering te maken voor deze website. Hartelijk dank!

Terug naar homepagina