Start bouw bergbezinkbassin

U bekijkt nu een bericht uit het archief van FlakkeeNieuws van 2007 en ouder.

In de week van 8 november 2004 wordt gestart met de bouw van een bergbezinkbassin aan de Eisenhowerlaan te Oude-Tonge. Dit is het tweede bergbezinkbassin in Oude-Tonge. Vorig jaar is er een bassin aangelegd in de Kolfweg. Ook in Den Bommel ligt inmiddels een bassin.

Een bergbezinkbassin is een voorziening als onderdeel van het rioolstelsel die als doel heeft om de lozing van vuil (water) uit het rioolstelsel op oppervlaktewater te verminderen. Tijdens een hevige regenbui zal het riool al het water niet kunnen verwerken en zal de overstort in werking treden waardoor er rioolwater wordt geloosd op oppervlaktewater. In het bergbezinkbassin wordt dit vuile water voor een groot deel geborgen en daardoor stort er minder rioolwater over. In het bassin kan het water ook bezinken. Hierdoor wordt het overstortend water schoner. Als na de bui het rioolstelsel weer leeg komt, wordt het vuile rioolwater in het bassin het rioolstelsel ingepompt en afgevoerd naar de zuiveringsinstallatie in Oude-Tonge.
Het bergbezinkbassin zal op betonnen palen worden gefundeerd. Daarna wordt er een stalen damwand om de bouwput aangebracht. Vervolgens wordt de bouwput ontgraven en wordt er een betonvloer gestort. Op deze vloer worden dan weer geprefabriceerde betonwanden geplaatst. Op de wanden komt dan vervolgens een betonnen dek. Boven op het dek komt dan ongeveer een halve meter grond wat weer ingericht kan worden als plantsoen.

Inmiddels zijn de nodige voorbereidingen getroffen voor de bouwwerkzaamheden aan de Eisenhowerlaan. Er is een tijdelijke bouwweg aangelegd in het plantsoen om de straat en de woningen zoveel mogelijk te ontzien. Om veiligheidsredenen wordt de bouwplaats afgezet met een hekwerk. Door deze afzetting is een gedeelte van de speelplaats afgesloten. De bushalte aan de Eisenhowerlaan blijft gedurende de werkzaamheden gewoon bereikbaar. Verwacht wordt dat de werkzaamheden eind januari volgend jaar afgerond zullen worden.

We zien dat je waarschijnlijk software gebruikt die onze reclamebanners ontregelt. Dat vinden we jammer, de enige inkomsten die FlakkeeNieuws heeft zijn namelijk de inkomsten van reclame. Hiervan betalen we o.a. de kosten van de server waarop deze website staat en waardoor je dus het nieuws kan lezen wat je nu wilt lezen. Help ons door FlakkeeNieuws.nl te whitelisten in je adblocker en dus een uitzondering te maken voor deze website. Hartelijk dank!

Terug naar homepagina