Vuurwerk, wat is verboden en wat is toegestaan?

U bekijkt nu een bericht uit het archief van FlakkeeNieuws van 2007 en ouder.

De politie Rotterdam-Rijnmond zal net als voorgaande jaren in de maanden november 2004 tot en met januari 2005 streng controleren op het bezit en afsteken van vuurwerk buiten de toegestane tijden. Dit betekent dat er voor 31 december 2004, 10.00 uur en na 1 januari 2005, 02.00 uur geen vuurwerk mag worden afgestoken.

 Daarnaast wordt er streng gecontroleerd op het voorhanden hebben van vuurwerk buiten de verkoopdagen en na de dagen dat er verkocht mag worden. Tevens wordt opgetreden tegen het op straat voorhanden hebben van meer dan 10 kilogram legaal vuurwerk op de verkoopdagen en/of de tijdstippen dat er vuurwerk mag worden afgestoken.

De controle is gestart op 15 november jl. en duurt voort tot en met 9 januari 2005.

STRAFFEN
Minderjarige verdachten, jonger dan 12 jaar, krijgen bij overtreding een STOP-reactie aangeboden (voorwaarde is dat de ouders akkoord gaan). Minderjarige verdachten (12 t/m 17 jaar) worden bij overtreding van lichte vergrijpen (onder meer het afsteken van legaal vuurwerk buiten toegestane tijdstippen) doorverwezen naar het HALT-bureau. Bij zwaardere vergrijpen door minderjarigen (illegaal vuurwerk) worden zij doorverwezen naar het Openbaar Ministerie.
Meerderjarige verdachten (18 jaar en ouder) krijgen bij overtreding een bekeuring.

In de periode van 15 november tot en met 9 januari zal de politie in de regio Rijnmond stringent optreden tegen alle vormen van overtredingen met betrekking tot vuurwerk. Naast overlast speelt veiligheid daarbij een voorname rol.

We zien dat je waarschijnlijk software gebruikt die onze reclamebanners ontregelt. Dat vinden we jammer, de enige inkomsten die FlakkeeNieuws heeft zijn namelijk de inkomsten van reclame. Hiervan betalen we o.a. de kosten van de server waarop deze website staat en waardoor je dus het nieuws kan lezen wat je nu wilt lezen. Help ons door FlakkeeNieuws.nl te whitelisten in je adblocker en dus een uitzondering te maken voor deze website. Hartelijk dank!

Terug naar homepagina