Presentatie website Geheim van Goeree-Overflakkee

U bekijkt nu een bericht uit het archief van FlakkeeNieuws van 2007 en ouder.

Op vrijdagmiddag 3 december 2004 om 15.00 uur wordt in de bibliotheek in Ouddorp de website “Het Geheim van Goeree-Overflakkee” officieel gepresenteerd. Ter promotie van de site worden eilandelijk “weeswijs-kaartjes” verspreid.

 Onder de genummerde kaartjes zijn er vijfentwintig die recht geven op een cd-bon ter waarde van € 10,00, de winnende nummers zijn te vinden op www.geheimvango.nl

Op Goeree-Overflakkee gebruiken jongeren meer drugs en drinken jongeren meer alcohol dan in de rest van Nederland. Ook beginnen ze hier op steeds jongere leeftijd mee, al vanaf 10-11 jaar. Lange tijd is dit probleem niet onderkend.  Om het drugsgebruik en de overmatige alcoholconsumptie onder jongeren tegen te gaan en om het probleem onder de aandacht te brengen van de lokale bevolking is in maart 2004 het project “Het Geheim van Goeree-Overflakkee” van start gegaan. Het project richt zich op het geven van voorlichting, het ondersteunen van de handhaving en het opzetten van een duidelijke hulpverleningstructuur.

Bij de presentatie van de site www.geheimvango.nl wordt het eerste “weeswijskaartje” aangeboden aan wethouder van Oosterom. Dit kaartje zal actief worden uitgedeeld op alle plaatsen op het eiland waar jongeren samenkomen. Het kaartje verwijst naar de site www.geheimvango.nl waar de hulpverleningsinstellingen voor drugspreventie en hulpverlening te vinden zijn.

Het Geheim van Goeree-Overflakkee is een initiatief van de vier eilandelijke gemeenten, de GGD Zuid-Hollandse eilanden, het jongerenwerk GO en de hulpverleningsinstellingen op het gebied van alcohol en drugs. Meer informatie: www.geheimvango.nl

We zien dat je waarschijnlijk software gebruikt die onze reclamebanners ontregelt. Dat vinden we jammer, de enige inkomsten die FlakkeeNieuws heeft zijn namelijk de inkomsten van reclame. Hiervan betalen we o.a. de kosten van de server waarop deze website staat en waardoor je dus het nieuws kan lezen wat je nu wilt lezen. Help ons door FlakkeeNieuws.nl te whitelisten in je adblocker en dus een uitzondering te maken voor deze website. Hartelijk dank!

Terug naar homepagina