Verzelfstandiging openbaar primair onderwijs

U bekijkt nu een bericht uit het archief van FlakkeeNieuws van 2007 en ouder.

In 2002 hebben de gemeenteraden van de vier gemeenten op Goeree-Overflakkee de intentie uitgesproken over te gaan tot verzelfstandiging van het openbaar primair onderwijs in de gemeenten. De intentie-uitspraak was de aanzet voor een traject, waarin alle betrokken partijen met elkaar gewerkt hebben aan het creƫren van de juiste randvoorwaarden voor de daadwerkelijke verzelfstandiging van het openbaar onderwijs.

 Door alle betrokken partijen is veel werk verricht en uiteindelijk is men nu aanbeland bij de laatste fase van het traject. Drie van de vier gemeenteraden hebben inmiddels ingestemd met het voorstel tot verzelfstandiging van het openbaar primair onderwijs op Goeree-Overflakkee en het oprichten van een stichting, die vanaf 1 januari 2005 de belangen van het openbaar primair onderwijs op het eiland zal gaan behartigen. De gemeenteraad van Oostflakkee zal dit behandelen in zijn vergadering van 9 december 2004 en de verwachting is dat ook deze zal instemmen met het voorstel.

Maandag 13 december 2004 gaan de vier wethouders Onderwijs naar de notaris om daar de akte voor het oprichten van de stichting namens de gemeenten te ondertekenen. Vanaf 1 januari 2005 staan de openbare scholen los van de gemeenten en treden de gemeenten niet langer op als schoolbestuur. Wel blijven de gemeenten verantwoordelijk voor de taken die zij als lokale overheid hebben, zoals zorgdragen voor de huisvesting van de scholen en de leerplicht. Daarnaast blijven gemeenten op grond van de Wet op het Primair Onderwijs altijd verantwoordelijk voor de instandhouding van het openbaar onderwijs.

We zien dat je waarschijnlijk software gebruikt die onze reclamebanners ontregelt. Dat vinden we jammer, de enige inkomsten die FlakkeeNieuws heeft zijn namelijk de inkomsten van reclame. Hiervan betalen we o.a. de kosten van de server waarop deze website staat en waardoor je dus het nieuws kan lezen wat je nu wilt lezen. Help ons door FlakkeeNieuws.nl te whitelisten in je adblocker en dus een uitzondering te maken voor deze website. Hartelijk dank!

Terug naar homepagina