Blusgroep Dirksland 6e plaats Landelijke Finale

U bekijkt nu een bericht uit het archief van FlakkeeNieuws van 2007 en ouder.

De blusgroep Dirksland heeft afgelopen zaterdag in Sprang-Capelle deelgenomen aan de landelijke finale in de hoofdklasse. Het is voor het 2e jaar dat de blusgroep van Dirksland deelneemt aan deze klasse wat de kenmerken in zich heeft van een multidisciplinaire inzet.

 Voor het 2e jaar mag men door de resultaten behaalt in de voorrondes deelnemen aan de landskampioenschappen.

Dit jaar was de wedstrijd het toneel van een groot en zeer gecompliceerd ongeval. De eerste brandweerploeg en de officier van dienst die ter plaatse kwamen werden geconfronteerd met een dodelijk slachtoffer in één van de voertuigen wat een collega brandweerman bleek te zijn. Door alle emoties die hierbij loskomen is deze brandweerploeg niet meer inzetbaar en komt de wedstrijdploeg als vervanging. Deze werd geconfronteerd met een gedeelte van het ongeval wat zij moesten oplossen en hierbij trof men naast het dodelijke slachtoffer 4 slachtoffers aan die gered moesten worden. Eén van de slachtoffers zat op een brandend vaartuig dat de slootkanten aan het maaien was. Op de ponton achter dit vaartuig wat een bestelbus gereden waaronder een slachtoffer bekneld zat. In deze bus zat het dodelijk slachtoffer en nog een slachtoffer in shock. Aan de andere zijde van de weg was een fietser bekneld geraakt onder een boomstam die van een dieplader gerold was. Het slachtoffer op de ponton moest na dat de beknelling opgelost was met een hoogwerker van de ponton gehaald worden. Als men al de slachtoffers gered had brak er brand uit ineen naast gelegen molen en moest er op zoek gegaan worden naar een mogelijk slachtoffer en vervolgens de brand worden geblust. Dit was de klus voor de deelnemende brandweerploeg terwijl de officier van dienst de leiding had over het gehele incident en nog een aantal andere mee figurerende brandweerploegen moest aan sturen. Uiteindelijk behaalde de blusgroep een 6e plaats waar men zeker niet ontevreden mee was. Zeker omdat men nog maar zo kort deelneemt aan deze bijzondere klasse en de “tegenstanders” op de landskampioenschappen een behoorlijke ervaring hebben in de Hoofdklasse. De winnaar is geworden de brandweer van Best. Om een indruk te verkrijgen wat een werk er verzet moet worden om deze dag te organiseren: de brandweer van Sprang-Capelle is in samenwerking met omliggende korpsen bijna één jaar bezig geweest met de voorbereiding en heeft deze dag in totaal 101 figuranten en medewerkers ingezet.

We zien dat je waarschijnlijk software gebruikt die onze reclamebanners ontregelt. Dat vinden we jammer, de enige inkomsten die FlakkeeNieuws heeft zijn namelijk de inkomsten van reclame. Hiervan betalen we o.a. de kosten van de server waarop deze website staat en waardoor je dus het nieuws kan lezen wat je nu wilt lezen. Help ons door FlakkeeNieuws.nl te whitelisten in je adblocker en dus een uitzondering te maken voor deze website. Hartelijk dank!

Terug naar homepagina