Krant voor Veilig Internet succesvol

U bekijkt nu een bericht uit het archief van FlakkeeNieuws van 2007 en ouder.

De Nationale Surf op Safe krant is een succes. De krant, een samenwerking tussen de Nationale Kinderkrant en het Ministerie van Economische Zaken, werd begin oktober gratis op alle basisscholen in Nederland verspreid. Doelstelling was om docenten, ICT coördinatoren en directeuren in het primair onderwijs meer houvast te geven op het gebied van kinderen & internet. Dat hier veel behoefte aan is, blijkt uit de grote vraag naar extra kranten. De Nationale Surf op Safe krant wordt daarom deze week in een extra oplage van 10.000 exemplaren bijgedrukt.

Zowel het Ministerie van Economische Zaken als FutureNetWork, het communicatieadviesbureau achter de Nationale Kinderkrant, zijn blij verrast met de vele positieve reacties op de krant. Annemieke Sijthoff, hoofdredactrice van de Nationale Kinderkrant;" Wat ons opviel was dat de vraag om Surf op Safe kranten niet alleen vanuit het basisonderwijs kwam, ook ouders belden ons met het verzoek om een krant. We kregen zelfs een telefoontje van een school uit Aruba of zij ook enkele exemplaren mochten ontvangen! "

Een belangrijke reden om de krant uit te geven was, om aandacht vragen voor de problematiek kind en internet. Minister van Economische Zaken Brinkhorst: "Het is belangrijk dat leerkrachten zich niet alleen verdiepen in de mogelijkheden van internet voor het onderwijs. Van een even groot belang is het dat leerkrachten de gevaren en de risico's kennen die het computergebruik van hun leerlingen met zich meebrengt."

Daarnaast wil de krant ook oplossingen aanbieden. In de vorm van bijvoorbeeld de cursus 'Cybercoaching': waarbij men kennis maakt met de internetbeleving van kinderen en de gevaren van internet-gebruik.
Bamber Delver, directeur van Stichting De Kinderconsument en initiatiefnemer van de cursus: " Het is van groot belang dat kinderen zelf leren zich zo veilig mogelijk op internet te bewegen. Die kennis horen ze van hun ouders en leerkrachten te krijgen. Dus moeten wij als opvoeders aan de slag: om kinderen te ondersteunen en opvoeden& ook op het gebied van internet.

Het succes van de Surf op Safe krant valt mede te verklaren door de brede maatschappelijke interesse voor de problematiek rondom kinderen en internet. Steeds meer worden ouders en docenten zich ervan bewust dat internet, naast nieuwe uitdagingen, ook de nodige risico's met zich meebrengt. Door de dialoog met kinderen aan te gaan, worden deze risico's steeds duidelijker in kaart gebracht. Een belangrijke les is dat het verbieden van internetgebruik bij kinderen geen oplossing biedt, maar dat begeleiding van het kind op internet essentieel is.
In dit kader publiceert communicatieadviesbureau FuturenetWork binnenkort de resultaten van een enquête onder ruim 1000 kinderen over hun internetgedrag.

Meer informatie over de campagne "Surf op Safe" en de cursus Cybercoaching vindt u op www.surfopsafe.nl en www.cybercoaching.nl Informatie over de onderzoeken en projecten van FutureNetWork kunt u vinden op www.futurenetwork.nl/zakelijk

Een gratis exemplaar van de Surf op Safe krant is op te vragen bij Bas Meijer (070-338 30 80).

We zien dat je waarschijnlijk software gebruikt die onze reclamebanners ontregelt. Dat vinden we jammer, de enige inkomsten die FlakkeeNieuws heeft zijn namelijk de inkomsten van reclame. Hiervan betalen we o.a. de kosten van de server waarop deze website staat en waardoor je dus het nieuws kan lezen wat je nu wilt lezen. Help ons door FlakkeeNieuws.nl te whitelisten in je adblocker en dus een uitzondering te maken voor deze website. Hartelijk dank!

Terug naar homepagina