Ouders: 'Nederlandse kinderen hebben het te druk'

U bekijkt nu een bericht uit het archief van FlakkeeNieuws van 2007 en ouder.

De meeste Nederlandse ouders (62 procent) vinden dat hun kinderen het te druk hebben. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Center Parcs onder 1.200 ouders uit Nederland, Belgiƫ en Duitsland. De Duitse kinderen hebben het druk met huiswerk en bijles; bij Nederlandse kinderen is computeren de meest tijdrovende bezigheid.

Om de drukke kinderen in tijdsnood te ontstressen geven de ouders oplossingen zoals vroeg naar bed sturen, laten uitslapen en zelf het goede voorbeeld geven.

Ouders willen hun kinderen sociaal vaardig, slim, creatief, zorgzaam en met een beetje lef zien. Het onderzoeksbureau noemt het opmerkelijk dat Nederlandse ouders vooral 'softe' eigenschappen, zoals sociale vaardigheden en zorgzaamheid, belangrijk vinden. In Nederland kiest 71 procent voor zorgzaam in plaats van ambitieus.

We zien dat je waarschijnlijk software gebruikt die onze reclamebanners ontregelt. Dat vinden we jammer, de enige inkomsten die FlakkeeNieuws heeft zijn namelijk de inkomsten van reclame. Hiervan betalen we o.a. de kosten van de server waarop deze website staat en waardoor je dus het nieuws kan lezen wat je nu wilt lezen. Help ons door FlakkeeNieuws.nl te whitelisten in je adblocker en dus een uitzondering te maken voor deze website. Hartelijk dank!

Terug naar homepagina