U ZIJ DE GLORIE op RGL

U bekijkt nu een bericht uit het archief van FlakkeeNieuws van 2007 en ouder.

U ZIJ DE GLORIE is de naam van een nieuw programma op Radio Goeree Lokaal. Het is een cristelijk verzoekplaten programma waarin u een psalm of lofzang kunt aanvragen voor iemand die ziek is, jarig is of een jubileum te vieren heeft. Daarnaast zal er in het programma een korte meditatie worden gehouden, in de vorm van een gedicht of een stuk uit de bijbel.

Het idee voor het opstarten van dit programma is onstaan tijdens een bestuurvergadering van de lokale omroep in de Gemeente Goedereede. Iedere lokale omroep in Nederland is verplicht om een PBO te hebben. PBO staat voor Programmabeleid Bepalend Orgaan, en hierin zijn alle stromingen uit de Gemeente vertegenwoordigd.  Zo zijn er o.a. vertegenwoordigers van de Politiek, Werkgevers en Werknemers, Sport en Zorg en Welzijn.
Dit gedeelte van het bestuur komt een aantal malen per jaar bij elkaar, om de programmering van de lokale omroep te toetsen aan een groot aantal criteria. Deze vertegenwoordigers bepalen wat u kunt beluisteren op de radio, en volgens een aantal leden is er binnen de Gemeente Goedereede behoefte aan een Christelijk verzoekplaten programma en zodoende is het idee ontstaan om met U ZIJ DE GLORIE te gaan starten.
Er zijn een aantal enthousiaste nieuwe medewerkers gevonden, die vanaf  1 december gaan beginnen met dit programma. Het programma wordt iedere maandagavond uitgezonden vanaf 19:00 uur. De eerste weken zal het 1 uur lang te beluisteren zijn , maar mocht blijken dat er een grote behoefte is kan er nog een extra uur bijkomen. En of dat extra uur er bij komt is afhankelijk van de luisteraars, zij kunnen iedere week een verzoek aanvragen en dit opsturen naar Radio Goeree Lokaal, t.a.v. U ZIJ DE GLORIE, Postbus 157, 3253 ZJ in Ouddorp, het kan ook gefaxt worden naar 0187-684091 en u kunt tijdens de uitzending ook bellen naar de studio via 0187-682630.
U ZIJ DE GLORIE wordt wekelijks gemaakt door Bram Klijn, Joke Klepper, Miep Tanis, Elly v.d. Zande, Corne Grinwis, Ko Tanis, Marjo Vlietland en Kees Grinwis en is te beluisteren via  Radio Goeree Lokaal in de Ether op 105.6 FM en op de kabel in de Gemeente Goedereede via 105.9 Mhz.
Door dit nieuwe programma verschuift de herhaling van de avonddienst van de Doopsgezinde Gemeente naar de dinsdag avond tussen 19:00-21:00 uur.

We zien dat je waarschijnlijk software gebruikt die onze reclamebanners ontregelt. Dat vinden we jammer, de enige inkomsten die FlakkeeNieuws heeft zijn namelijk de inkomsten van reclame. Hiervan betalen we o.a. de kosten van de server waarop deze website staat en waardoor je dus het nieuws kan lezen wat je nu wilt lezen. Help ons door FlakkeeNieuws.nl te whitelisten in je adblocker en dus een uitzondering te maken voor deze website. Hartelijk dank!

Terug naar homepagina