Muziek tijdens Midwintermarkt op Diekhuusplein

U bekijkt nu een bericht uit het archief van FlakkeeNieuws van 2007 en ouder.

Zaterdag 13 december a.s. vindt er van 10.00 tot 16.00 uur een feestelijke Midwintermarkt plaats, georganiseerde door de serviceclub Soroptimisten Goeree-Overflakkee. Op het Diekhuusplein en bij omringende winkeliers zal er naar een grote verscheidenheid aan  muziek geluisterd kunnen worden.

Naast de jaarlijks aanwezige rommelmarkt zal de markt dit jaar in het teken staan van boeken en muziek. Ook andere serviceclubs als Rotary en Lions zullen  hun bijdrage leveren aan deze wintermarkt. In de kramen zal er een divers aanbod zijn van verschillende met deze wintermaand verwante artikelen. Er is life-muziek waarvan u op het Diekhuusplein s’middags kunt genieten. De locaties waar u naar de diverse muzikanten de hele dag kunt luisteren zijn:
De grote zaal van het Diekhuus waar o.a. pianisten en een gitaarensemble te beluisteren zijn, daarnaast zal in de winkel van Buijsse ook pianospel en andere instrumenten te beluisteren zijn.
Andere winkels waar verschillende muzikanten hun muziek zullen laten klinken zijn: de Hema, bakker Bienefelt, de Outdoorshop, Fabert, Het Binnenhuis, Everjeans en bij het ANWB kantoor op de Kaai. Het Delta kwintet zal vanaf 11.00 uur bij Croissy spelen, dit kwintet vormt al enige tijd samen een formatie.

Deze  activiteiten worden door de soroptimisten ondernomen ten behoeve van het doel, het project voor weeskinderen in Malawi met de naam Matunkha waar de familie Nanninga zich voor inzet. Een indruk van dit project wordt gegeven door vrienden van deze familie die hen daar leerden kennen.

Toen Jasper na zijn artsexamen ging werken in een regionaal overheids hospital in Mzuzu, Malawi ontmoetten Jasper en Tanja de familie Nanninga. Bert, Mathilde en hun 4 kinderen woonden daar reeds 6 jaar en Bert werkte als tropenarts in dit ziekenhuis waar een drukke eerste hulp, volle zalen en veel tragische gevallen veel voldoening in het werk gaven maar waar de artsen ook vaak met lege handen stonden. Door de oprukkende aids-epidemie ontwikkelden ziekenhuizen steeds meer de status van sterfhuizen, Jasper en Tanja waren erg ontdaan van wat ze zagen. Bert Nanninga kreeg steeds meer het gevoel aan het kortste eindje te trekken en de tragiek buiten de ziekenhuizen werd steeds groter. Hij zag duizenden weeskinderen en bejaarden waar niemand naar omzag! Hij was er van overtuigd dat als de problemen in Malawi bij de basis zouden worden aangepakt (goede voorlichting, scholing en basisgezondheidszorg voor kinderen) dit de bevolking later veel ellende zou besparen en aan het idee van Bert en zijn familie om “een kindvriendelijk dorp” te bouwen werd gestalte gegeven na zijn vertrek uit het ziekenhuis en zijn vestiging in Rumphi.
In 2000 waren Jasper en Tanja bij hen op bezoek en waren verbaast over hetgeen er bereikt was in zo’n korte tijd. Er was een school, een waterreservoir, een kook en eetlokaal en studenten van de TU Delft ontwierpen op dat moment een maismolen met lokale materialen. De moed en het doorzettingsvermogen waarmee Bert en Mathilde hun idealen nastreven is indrukwekkend en voor veel mensen daar een enorme steun. Op dit moment zijn alle ontwikkelingen in volle gang en is alle steun van iedereen die dit kan geven vanuit de Westerse wereld zeer welkom. Jasper en Tanja hebben het ervaren als een hartverwarmend project met zeer gastvrije initiatiefnemers die bezoekers graag ziet komen.

We zien dat je waarschijnlijk software gebruikt die onze reclamebanners ontregelt. Dat vinden we jammer, de enige inkomsten die FlakkeeNieuws heeft zijn namelijk de inkomsten van reclame. Hiervan betalen we o.a. de kosten van de server waarop deze website staat en waardoor je dus het nieuws kan lezen wat je nu wilt lezen. Help ons door FlakkeeNieuws.nl te whitelisten in je adblocker en dus een uitzondering te maken voor deze website. Hartelijk dank!

Terug naar homepagina