Chemokar stopt per 1 januari

U bekijkt nu een bericht uit het archief van FlakkeeNieuws van 2007 en ouder.

In de gemeente Goedereede  reed hij al niet, maar ook in de Flakkeese dorpen zal met ingang van 1 januari a.s. de rondrijdende Chemokar uit het straatbeeld verdwijnen. De gemeenten Dirksland, Oostflakkee en Middelharnis hebben besloten het contract met de firma Gansewinkel te beĆ«indigen omdat de inzamelrespons erg terugliep.

Dit heeft te maken met het feit dat steeds minder mensen thuis zijn overdag. Bovendien rijdtde KCA-wagen te snel door de straten. Uit diverse onderzoeken in het land is gebleken dat de beste inzamelmethode een vast KCA-depot is in combinatie met de milieustraat. In die situatie is de hoeveelheid KCA die ingezameld wordt het grootst. In het kader van het SAM-basis project loopt er een onderzoek naar de realisatie van een KCA-depot op het regionaal overslagstation. In dit onderzoek zal ook de inzameling in de gemeenten worden betrokken.

Vaste tijden, vaste plek

Met ingang van 2004 kunnen inwoners van Dirksland en Oostflakkee hun KCA op zaterdag op vaste tijden en op een vaste locatie kwijt bij een mobiel depot. In de gemeente Middelharnis kunnen inwoners dagelijks terecht bij de gemeentewerk-plaats aan het Nieuwepad te Middelharnis. Voor de gemeente Goedereede blijft de situatie onveranderd; te weten iedere woensdag op vaste tijden bij de gemeentewerkplaatsen in de drie kernen. Voor vragen kunt u een e-mail sturen naar: j.van.wezel@isgo.nl.

We zien dat je waarschijnlijk software gebruikt die onze reclamebanners ontregelt. Dat vinden we jammer, de enige inkomsten die FlakkeeNieuws heeft zijn namelijk de inkomsten van reclame. Hiervan betalen we o.a. de kosten van de server waarop deze website staat en waardoor je dus het nieuws kan lezen wat je nu wilt lezen. Help ons door FlakkeeNieuws.nl te whitelisten in je adblocker en dus een uitzondering te maken voor deze website. Hartelijk dank!

Terug naar homepagina