Ondertekening overeenkomst Hofje van Oranje

U bekijkt nu een bericht uit het archief van FlakkeeNieuws van 2007 en ouder.

Op dinsdag 12 juni 2007 hebben burgemeester Van Pelt van de gemeente Oostflakkee en directeur Dijkgraaf van HD Projectrealisatie een samenwerkings- en exploitatieovereenkomst ondertekend voor het woningbouwproject 'Hofje van Oranje'. In deze overeenkomst wordt onder andere de openbare nutsvoorzieningen en de uitstraling van de openbare weg vastgelegd. Met de ondertekening is de voorbereidingsfase afgerond en gaat de afrondingsfase van start.

Hofje van Oranje
In het plangebied komen vijf karaktervolle, moderne starterwoningen in een zeer rustig gelegen hofje in Ooltgensplaat. De woningen (drie kamers plus vliering) zijn elk voorzien van een voortuin inclusief parkeerplek en een ruime achtertuin georiënteerd op het zuidwesten. De woningen zijn geprojecteerd op de locatie van het voormalige Timmerbedrijf Mosselman op een binnenterrein dat ingesloten ligt tussen de woonbebouwing van Weespad, Wilhelminastraat, Pieter Biggestraat en Beneden Molendijk. Gezien de ligging in een omgeving met Koninklijke straatnamen is het woningbouwproject omgedoopt tot het project Hofje van Oranje.

De gemeente Oostflakkee is van mening dat met de realisatie van het Hofje van Oranje de leefbaarheid in de kern van Ooltgensplaat zal worden versterkt. Tevens is het een opwaardering voor de buurt. Met dit project worden namelijk grondgebonden woningen gecreëerd op een plek die aan het verpauperen is.

Voortraject
Op 22 december 2006 ondertekenden de gemeente en de ontwikkelaar een intentieovereenkomst, waarin afspraken zijn vastgelegd over de realisatie van dit project. Vervolgens is een bouwaanvraag ingediend, die tot en met 3 juli 2007 ter inzage ligt. Op 21 mei 2007 is begonnen met de voorbereidingen van de sloop van de voormalige Timmerfabriek Mosselman, gelegen aan het Weespad te Ooltgensplaat. Naar verwachting zijn de sloopwerkzaamheden eind juni afgerond en kan na de zomer worden gestart met de bouw. Als alles volgens planning verloopt, worden de woningen in het tweede kwartaal van 2008 opgeleverd.

Meer informatie
Meer informatie over dit project is te vinden op www.hdprojectrealisatie.nl en op www.oostflakkee.nl onder het kopje 'Projecten'.

We zien dat je waarschijnlijk software gebruikt die onze reclamebanners ontregelt. Dat vinden we jammer, de enige inkomsten die FlakkeeNieuws heeft zijn namelijk de inkomsten van reclame. Hiervan betalen we o.a. de kosten van de server waarop deze website staat en waardoor je dus het nieuws kan lezen wat je nu wilt lezen. Help ons door FlakkeeNieuws.nl te whitelisten in je adblocker en dus een uitzondering te maken voor deze website. Hartelijk dank!

Terug naar homepagina