Eerste openbare dorpsraadvergadering in Herkingen

U bekijkt nu een bericht uit het archief van FlakkeeNieuws van 2007 en ouder.

Op woensdag 13 juni 2007 werd in Herkingen de eerste openbare dorpsraadsvergadering gehouden. De opkomst van de dorpsbewoners was niet bijzonder groot maar de inbreng over de diverse onderwerpen was er niet minder om.

Een van de thema's die avond was verkeersveiligheid. De heer Visser van Het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid lichtte in een presentatie toe wat dit instituut zoal doet aan de bevordering van de verkeersveiligheid. Dit ontlokte één van de aanwezigen de vraag waarom er eerst gebouwd werd en dan pas naar wegen werd gekeken. Er werd erkent dat dit in het verleden het geval was maar tegenwoordig is het verkeer in een ontwerp plan een belangrijk aandachtspunt.

In de zienswijze van de dorpsraad werd aan twee wethouders en enige raadsleden nog eens de politieke onafhankelijkheid benadrukt. Ook de verbetering van de communicatie met de medebewoners is een belangrijk speerpunt van de dorpsraad. Binnenkort zal bij de ingang van Ons Huis een mededelingenkast worden geplaatst.

Naast een toelichting over de uitslag van de in het begin van 2007 gehouden enquête werd ook medegedeeld welke dorpsraadsleden zich gaan buigen over bepaalde onderwerpen. Ideeën van de bewoners zijn meer dan welkom. Het gaat om groenvoorziening, openbaar vervoer, verkeersveiligheid, het strand en de verkeer- en parkeerproblematiek.

De dorpsraad kon tevreden terugkijken op de vergadering.

We zien dat je waarschijnlijk software gebruikt die onze reclamebanners ontregelt. Dat vinden we jammer, de enige inkomsten die FlakkeeNieuws heeft zijn namelijk de inkomsten van reclame. Hiervan betalen we o.a. de kosten van de server waarop deze website staat en waardoor je dus het nieuws kan lezen wat je nu wilt lezen. Help ons door FlakkeeNieuws.nl te whitelisten in je adblocker en dus een uitzondering te maken voor deze website. Hartelijk dank!

Terug naar homepagina