Bijbelzondag Doopsgezinde Gemeente Ouddorp

U bekijkt nu een bericht uit het archief van FlakkeeNieuws van 2007 en ouder.

Zondag 25 januari 2004 wordt in Nederland en België de zogenaamde Bijbelzondag gevierd. Op die dag wordt er in veel kerken extra aandacht besteed aan de Bijbel en bijbelwerk in binnen - en buitenland. Het thema voor deze zondag is 'Waardevolle woorden'.

Ook in Ouddorp zal de Bijbelzondag worden gevierd en wel in de Doopsgezinde Gemeente. Tijdens de viering worden teksten uit De Nieuwe Bijbelvertaling gebruikt. Deze interconfessionele vertaling verschijnt eind oktober 2004 en komt tot stand door samenwerking van het Nederlands Bijbelgenootschap, de Katholieke Bijbelstichting, het Vlaams Bijbelgenootschap en de Vlaamse Bijbelstichting. Voor iedere bezoeker is een vouwblad met de tekst beschikbaar .
De collecte is bestemd voor het bijbelwerk in Ghana. Ghana ligt in West-Afrika. Er wonen ongeveer 20 miljoen mensen en de officiële taal is Engels. De helft van de bevolking in Ghana is christen. Mensen verlangen naar Gods woord in de eigen taal. Een bijbel kost echter vier daglonen en is dus voor de meeste Ghanezen onbetaalbaar Alleen met financiële hulp kunnen bijbels tegen een betaalbare prijs worden aangeboden. Het bijbelgenootschap aldaar vertaalt en publiceert bijbels en bijbelgedeelten in de meeste Ghanese talen. Naast geprinte bijbeluitgaven zorgt het bijbelgenootschap voor audiocassettes in de lokale talen en worden Engelstalige bijbels geïmporteerd en verspreid. Omdat 36% van de bevolking analfabeet is, wil het bijbelgenootschap de Bijbel ook op cassette beschikbaar stellen. Er is een alfabetiseringsproject opgezet: Esahie Literacy Promotion. Het Nederlands en Vlaams Bijbelgenootschap willen het Ghanees Bijbelgenootschap financieel steunen. Hiervoor is een bedrag nodig van € 10.000,-. Het Nederlands en Vlaams Bijbelgenootschap willen het Ghanees Bijbelgenootschap financieel steunen.
Iedereen is van harte welkom de Bijbelzondag mee te vieren. Dat kan aanstaande zondag in de morgendienst - aanvang 09.30- uur - van de Doopsgezinde Gemeente, Dorpstienden 3, Ouddorp. Voorganger in deze dienst is Ds. Albert A. van Daalen, doopsgezind predikant te Hilversum en secretaris van de Raad voor Contact en Overleg betreffende de Bijbel (R.C.O.B.).

We zien dat je waarschijnlijk software gebruikt die onze reclamebanners ontregelt. Dat vinden we jammer, de enige inkomsten die FlakkeeNieuws heeft zijn namelijk de inkomsten van reclame. Hiervan betalen we o.a. de kosten van de server waarop deze website staat en waardoor je dus het nieuws kan lezen wat je nu wilt lezen. Help ons door FlakkeeNieuws.nl te whitelisten in je adblocker en dus een uitzondering te maken voor deze website. Hartelijk dank!

Terug naar homepagina