Strandje Den Bommel beter en veiliger bereikbaar

U bekijkt nu een bericht uit het archief van FlakkeeNieuws van 2007 en ouder.

Op initiatief van wethouder Gert-Jan van der Valk van de gemeente Oostflakkee is een aantal partijen met elkaar in gesprek gegaan over de bereikbaarheid en toegankelijkheid van het strandje in Den Bommel. De bevolking heeft hierom meermalen verzocht. Hierop heeft men besloten een voet- en fietspad aan te leggen welke toegankelijk is voor burgers en recreanten. De werkzaamheden zijn inmiddels afgerond.

Veiligheid
Tot half 2007 ontbrak het aan een veilig begaanbaar pad en was het strandje bovendien verboden gebied. Het was alleen bereikbaar via het terrein van zand- en grindhandel AVK. Echter, op dit terrein liggen diverse materialen en rijden machines waardoor het onveilig is om via dat terrein naar het strandje te gaan.

Realisatie
Het nieuwe pad is gerealiseerd in samenwerking met Staatsbosbeheer. Ook het Waterschap en de Domeinen hebben meegewerkt aan het plan. Met de aanleg van het pad heeft de gemeente het mogelijk gemaakt dat het strandje weer toegankelijk is voor wandelaars en fietsers én dat het strandje op een veilige manier bereikbaar is. Om te voorkomen dat er auto's over het pad rijden is er een slagboom aan het begin van het pad geplaatst. De twee veehouders wiens land aan het pad grenzen hebben wel toegang tot het pad.

We zien dat je waarschijnlijk software gebruikt die onze reclamebanners ontregelt. Dat vinden we jammer, de enige inkomsten die FlakkeeNieuws heeft zijn namelijk de inkomsten van reclame. Hiervan betalen we o.a. de kosten van de server waarop deze website staat en waardoor je dus het nieuws kan lezen wat je nu wilt lezen. Help ons door FlakkeeNieuws.nl te whitelisten in je adblocker en dus een uitzondering te maken voor deze website. Hartelijk dank!

Terug naar homepagina