Uitslagen en verslag dam- en schaakvereniging 'Ontspanning'

U bekijkt nu een bericht uit het archief van FlakkeeNieuws van 2007 en ouder.

Dammen:

P. van Eck – K. Tanis 0-3

A.P.C. de Mik – J. Moerkerk 3-0

A. de Mik – W. van Schie 1-1

C. Mierop – J. van Koppen 3-0

In de tweede ronde speelde kampioen A.P.C. de Mik zijn eerste wedstrijd van het seizoen. Hij kwam in de opening een schijf voor tegen J. Moerkerk, die hij niet meer uithanden gaf en zo ging hij er met de winst van door. Ook de nummer drie van vorig jaar K. Tanis  kwam voor het eerst in actie. Hij trof in deze tweede ronde op dhr. P. van Eck. Dit was echter een zware kluif, maar Van Eck verloor wel, men zegt dat hij weer te snel speelde. Voorzitter A. de Mik speelde een goede partij tegen W. van Schie. Hij maakte geen fouten en met zuiver positioneel spel dwong hij de flakkeese kampioen een remise af. De laatste partij was die tussen C. Mierop en J. van Koppen. De oud-voorzitter trad actief op maar misschien was het toch niet goed. Want aan het einde van zijn partij zat hij tegen een kansloos eindspel aan te kijken.

Schaken:

A.C. Baas - J.H. van Meenen 1-0

B.W. Faber – E.T.E. Derrez 1-0

M. Breen – J.J. van Calmthout remise

P. Klink – J. Grinwis 1-0

P.A. Derrez – G.J.W. Zonneveld remise

J. Verzijden – W.J. Tanis-Koole remise

A. van Huizen – E. Santifort 1-0

J. Santifort – P. Speelman 1-0

W.-J. Tanis – K. van der Wende 1-0

R. van der Wende - H. van Esveld 1-0

Na een welkomst woord van de voorzitter begonnen maar liefst 7 nieuwe schakers aan de competitie. En er zijn er nog meer op komst! Doordat schaakvereniging Stellendam dit jaar onvoldoende spelers had voor een eigen competitie, zijn de meeste spelers van deze vereniging gaan spelen bij Ontspanning te Ouddorp. Ook mocht de voorzitter twee sterke spelers uit Hellevoetsluis welkom heten. Zij komen naast hun eigen club ook af en toe schaken in Ouddorp. Het belooft door al deze nieuwe gezichten een spannend seizoen te worden waarbij het voor regerend clubkampioen Jaap Santifort erg zwaar zal worden om zijn titel te prolongeren. Hij gaat er in ieder geval wel voor want zijn eerste partij won hij.

Als u interesse heeft om ook deel te nemen aan de schaakcompetitie dan kan dat natuurlijk altijd. Er zijn spelers van verschillende niveau’s zodat u niet gelijk 'afgeslacht' wordt. Bovendien wordt er naast jeugdschaak ook les gegeven aan senioren zodat u het spel goed onder de knie krijgt.

We zien dat je waarschijnlijk software gebruikt die onze reclamebanners ontregelt. Dat vinden we jammer, de enige inkomsten die FlakkeeNieuws heeft zijn namelijk de inkomsten van reclame. Hiervan betalen we o.a. de kosten van de server waarop deze website staat en waardoor je dus het nieuws kan lezen wat je nu wilt lezen. Help ons door FlakkeeNieuws.nl te whitelisten in je adblocker en dus een uitzondering te maken voor deze website. Hartelijk dank!

Terug naar homepagina