Kikkervisjes tellen

U bekijkt nu een bericht uit het archief van FlakkeeNieuws van 2007 en ouder.

Op 30 april 2004 stonden de IVN-GO samen met de Natuur- en Landschapsbescherming Goeree-Overflakkee achter een kraam op de Geraniummarkt te Sommelsdijk. Hoewel de dag wat druilerig begon, brak in de loop van de ochtend toch het zonnetje door en werd het een prachtige Koninginnedag. De NL-GO stond met diverse informatie over hun vereniging achter de kraam.

Het pronkstuk was natuurlijk het jubileumboek “Tussen Haringvliet en Grevelingen”, dat naar aanleiding van hun 25-jarig bestaan is uitgebracht. In totaal zijn er 30 exemplaren verkocht. Nu maar hopen dat we de mensen die het boek hebben gekocht snel weer terug zien tijdens onze excursies om nog meer van de prachtige natuur te genieten.

Het gedeelte van de IVN trok met name kinderen aan. De nieuwsgierigheid werd geprikkeld door een bak met water met drijvende komkommer en schijfjes tomaat. In de bak zwommen kikkervisjes en dat is altijd leuk om naar te kijken. Nu nog klein met staart en zonder pootjes en straks hopelijk uitgroeiend tot mooie kikkers. Maar dat kikkervisjes graag tomaat lusten, dat was voor veel mensen nieuw. In de sloot eten ze natuurlijk hele andere dingen, maar van tomaat willen ze ook wel groeien. De kikkervisjes konden worden geteld en wie het goede aantal had geraden, kon een mooi prijsje winnen. In totaal zwommen er 43 babykikkers rond. De winnaar zal zijn prijs binnenkort krijgen toegestuurd.

Ook de voeldozen waren populair. Veel kinderen vonden het toch een beetje griezelig en ook sommige volwassenen vonden het erg eng. Gelukkig zat er niets raars in de dozen. Maar voelen, het niet kunnen zien en dan zeggen wat je denkt dat er in zit is nog niet zo makkelijk. Is het nou een schelp of voel je een slakkenhuisje? Met een beetje hulp van de ouders of de mensen van de IVN, kwamen de kinderen er wel achter dat er een dennenappel, een schelp (van een wulk) en een maïskolf in de drie dozen zaten. De zoekplaten met vogels en de kleurplaten vonden ook gretig aftrek. Het was een geslaagde dag en wij zijn er van overtuigd geraakt dat onder de mensen en kinderen van Sommelsdijk en omgeving vele natuurliefhebbers zitten.

We zien dat je waarschijnlijk software gebruikt die onze reclamebanners ontregelt. Dat vinden we jammer, de enige inkomsten die FlakkeeNieuws heeft zijn namelijk de inkomsten van reclame. Hiervan betalen we o.a. de kosten van de server waarop deze website staat en waardoor je dus het nieuws kan lezen wat je nu wilt lezen. Help ons door FlakkeeNieuws.nl te whitelisten in je adblocker en dus een uitzondering te maken voor deze website. Hartelijk dank!

Terug naar homepagina