Dierenbescherming zoekt gegadigden voor bijna 600 verwaarloosde dieren

U bekijkt nu een bericht uit het archief van FlakkeeNieuws van 2007 en ouder.

Vanaf 7 juli 2004 is de Dierenbescherming een actie gestart om nieuwe tehuizen te zoeken voor 583 verwaarloosde dieren. De dieren zijn in samenwerking met de politie in Schelluinen in beslag genomen door de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID). Het gaat om 46 honden van diverse rassen, 333 kippen, 85 eenden, 90 konijnen en 29 cavia's die onder erbarmelijke omstandigheden zijn aangetroffen.

De 74-jarige eigenaar hield de bijna 600 dieren onder erbarmelijke omstandigheden in leegstaande varkensstallen en zelf gebouwde schuurtjes. Ze leefden in kleine hokken, op een grote laag mest. Het welzijn van de dieren was ver beneden peil. Met name de honden werden aangetroffen in een zeer slechte situatie. Onder de honden bevindt zich een groot aantal dieren van populaire rassen, zoals Jack Russels, Duitse en Hollandse herders en West Highland White terriƫrs. Veel van de dieren zaten onder de vlooien, hadden infecties en wormen en sommige dieren vertoonden gestoord gedrag.

Inmiddels heeft de 74-jarige eigenaar vrijwillig afstand gedaan en zijn de dieren aan de Dierenbescherming overgedragen. Er wordt goed voor ze gezorgd. De Dierenbescherming zoekt nu gegadigden die tijd en geduld hebben om deze dieren een permanent, veilig onderkomen te geven. Kijk voor meer informatie op www.dierenbescherming.nl, ook als u een vrijwillige bijdrage wilt overmaken.

We zien dat je waarschijnlijk software gebruikt die onze reclamebanners ontregelt. Dat vinden we jammer, de enige inkomsten die FlakkeeNieuws heeft zijn namelijk de inkomsten van reclame. Hiervan betalen we o.a. de kosten van de server waarop deze website staat en waardoor je dus het nieuws kan lezen wat je nu wilt lezen. Help ons door FlakkeeNieuws.nl te whitelisten in je adblocker en dus een uitzondering te maken voor deze website. Hartelijk dank!

Terug naar homepagina