Nederlander vindt liefde mooiste woord

U bekijkt nu een bericht uit het archief van FlakkeeNieuws van 2007 en ouder.

Circa één op de acht Nederlanders (13%) vindt liefde het mooiste woord dat de Nederlandse taal rijk is. De lijst van mooiste woorden wordt gedomineerd door woorden die qua betekenis mooi worden gevonden, en in veel mindere mate wat betreft de klank.

 Dit blijkt uit een recent door TNS NIPO onder 1.000 volwassenen uitgevoerd onderzoek.

De top vier van mooiste woorden wordt gecompleteerd door de woorden ‘vakantie’, ‘geluk’ en ‘vrijheid’, die door (afgerond) 2% worden genoemd. De woorden ‘vertrouwen’, ‘gezellig’ en ‘vrede’ worden alle door (afgerond) 1% genoemd. De lijst wordt vervolledigd door woorden die door slechts enkele Nederlanders spontaan worden opgelepeld. In enkele gevallen gaat het om woorden die vanwege hun klank zijn gekozen. Vanzelfsprekend ontbreekt de ‘hottentottententoonstelling’ in dat rijtje niet. Andere woorden die door één of enkele personen vanwege hun klank zijn benoemd als mooiste woord: amanuensis, draaideurcrimineel, exorbitant, exuberant, flappentap, grandioos, multidisciplinair, niettegenstaande, peremptoir en rehabilitatie.

De lijst van lelijkste woorden wordt gedomineerd door vloeken, bastaardvloeken, scheldwoorden en schuttingtaal. Opvallend is dat in deze lijst ook een plaatsje is ingeruimd voor de woorden ‘Balkenende’ (vijf keer genoemd) en ‘Bush’ (één keer genoemd).

(bron TNS NIPO)

We zien dat je waarschijnlijk software gebruikt die onze reclamebanners ontregelt. Dat vinden we jammer, de enige inkomsten die FlakkeeNieuws heeft zijn namelijk de inkomsten van reclame. Hiervan betalen we o.a. de kosten van de server waarop deze website staat en waardoor je dus het nieuws kan lezen wat je nu wilt lezen. Help ons door FlakkeeNieuws.nl te whitelisten in je adblocker en dus een uitzondering te maken voor deze website. Hartelijk dank!

Terug naar homepagina