Nu op de radio: Archipel bij nacht

130 jaar onderwijservaring bij Buten de Poorte

Foto

Vrijdag 13 september 2013 vierde basisschool Buten de Poorte met alle leerlingen een prachtig feest. De openbare basisschool in Goedereede heeft in 2013 vier jubilarissen onder het personeel. Twee leerkrachten zijn 25 jaar aan het onderwijs verbonden en twee leerkrachten maar liefst 40 jaar.

Els van Gastel en Leen Poot werken al 40 jaar zij aan zij op de enige school in het stadje Goedereede. Zij hebben vanaf 1973 vele kinderen zien gaan en komen. Inmiddels leren zij de kinderen van de kinderen rekenen, taal en lezen. En na al die jaren staan zij nog steeds met veel plezier voor de klas. Ook met de nieuwste ontwikkelingen in het onderwijs zoals het werken met een digibord gaan ze zonder problemen mee.

Eugenie Ooms-Verweel is al 25 jaar een vaste collega en ook de 4e jubilaris Cora Immink is al vele jaren aan deze school verbonden. Samen zijn zij verantwoordelijk voor de kleutergroep op school. De school is beretrots op 130 jaar onderwijservaring, stabiliteit en teamgeest.

De school organiseerde samen met de ouderraad een kinderfeest in het teken van 'Circus'. Het was de grote wens van de meester en juffen om iets leuks met de kinderen te doen en dat is gelukt. Met behulp van het circusgezelschap 'Tadaa' leerden de kinderen diverse circustechnieken waarmee 's middags een voorstelling voor ouders en belangstellenden gegeven werd in de gymzaal naast de school. Jongleren, ballopen, koorddansen, goochelen en zelfs een trapeze was aanwezig om in ieder kind het circustalent naar boven te laten komen.

Dhr. van Moorsel feliciteerde het viertal namens Sopogo, de stichting waaronder ook basisschool Buten de Poorte valt. Naast de overhandiging van cadeaus en bloemen sprak hij zijn grote waardering uit voor deze personeelsleden die al zoveel jaren elke dag opnieuw klaarstaan voor 'hun kinderen'. Aansluitend konden de jubilarissen gefeliciteerd worden door ouders en kinderen.