Nu op de radio: Songs & Stories

22 Graven vernield in Dirksland

Foto behorende bij 22 Graven vernield in Dirksland
Foto behorende bij 22 Graven vernield in Dirksland
Foto behorende bij 22 Graven vernield in Dirksland

Op de begraafplaats aan de Kapoenstraat in Dirksland zijn 22 graven vernield. De politie is een groot onderzoek begonnen. Na een melding van vernieling gingen agenten zondagmiddag 16 juni 2013 naar de begraafplaats. Ze troffen 22 vernielde graven aan. Grafstenen waren omgetrokken of omver getrapt.

Dit mag niet onbestraft blijven. De begraafplaats wordt uitgebreid onderzocht door de forensische opsporing en de recherche van district De Eilanden gaat op zoek naar de dader(s). De hulp van inwoners van Dirksland en omgeving is daarbij hard nodig.

Het is van belang om duidelijk te krijgen wanneer de vernieling zich heeft afgespeeld. Uit een eerste onderzoek blijkt dat er vrijdagmiddag nog werklui op de begraafplaats waren. Bent u daarna nog op de begraafplaats geweest en waren de graven toen nog intact? Laat het de politie dan weten zodat er gerichter gezocht kan worden naar de daders.

Ook wanneer u iets verdachts denkt te hebben gezien of gehoord in de omgeving van de begraafplaats horen de rechercheurs dat graag. Elk beetje informatie is welkom via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Foto's: RTV Rijnmond