26e Truckrun van Goeree-Overflakkee met vernieuwde route

Foto
De leukste file op de langste dag op weg naar nieuwe locatie

Zaterdag 21 juni 2014 om 10:00 uur start de 26ste truckrun van de bewoners van Hernesseroord. De bewoners, samen met de chauffeurs van Goeree-Overflakkee, zorgen die dag weer voor een waar spektakel op de Flakkeesse wegen met natuurlijk de langste file op de langste dag. De bewoners van Hernesseroord gaan op truckrunreis.

Dit jaar zal de picknick niet in Ouddorp maar in Stellendam plaats vinden. Niet voor het eerst in Stellendam, maar wel op een andere locatie, de vismijn aan de buitenhaven. "Nadat alle vergunningen verleend waren kreeg de organisatie een bericht van het Grevelingenschap", aldus mede-organisator Ad Hameete, "dat het terrein in Ouddorp toch niet beschikbaar was. De reden hiervoor zijn de bouwactiviteiten." In overleg met het Grevelingenschap, de gemeente en de politie is gekeken naar een alternatieve locatie. Deze was op de voorgestelde locaties niet toereikend. Op uitnodiging van de familie Van der Bok van de Zeemeeuw bij de visafslag werd gekeken of dit terrein voldeed. "Nou dat past prima", aldus een enthousiaste voorzitter Wim Vroegindeweij.

Overleg met United Fish Auctions volgde en ook van hen werd toestemming gekregen. Hierop moest de organisatie weer druk aan de slag om de route aan te passen. En passant werd ook gelijk rekening gehouden met de aspergetocht in Stellendam zodat de beide organisaties elkaar ook hier niet in de wielen zouden rijden. Inmiddels staat alles op de rails en kunnen de bewoners met een gerust hart in de trucks stappen.

Toeschouwers
Voor u als toeschouwer wel even opletten geblazen. U was jarenlang gewend dat de stoet op een bepaald tijdstip passeerde, met name voor Ouddorp en Goedereede is het nu anders.

Middelharnis
10:00 uur start vanaf Hernesseroord
10:15 uurBeneden Zandpad
10:30 uur rotonde N215 oversteken richting Dirksland.

Dirksland
10:45 uur opdraaien N215 richting Melissant.

Melissant
10:55 uur via de rotonde op de N215 de Vissersweg op richting Stellendam.

Stellendam
11:15 uur vanaf de rotonde op de Eendrachtsdijk via Korteweg en Vissersweg naar Goedereede.

Goedereede
11:30 uur Hoofdpoortstraat. Via Goereeseweg en Hofdijksweg richting Ouddorp.

Ouddorp
11:45 uur Op de rotonde bij de Oosterweg de Oosterweg oprijden. Via Beatrixweg, Julianaweg, Bernhardweg naar de Hoge Pad. Vervolgen via Hofdijkseweg, Broekweg en Bredeweg. Om 12:00 uur wordt de Oosterweg overgestoken richting Goedereede.

Goedereede
12:15 uur draait de stoet vanaf de Hoofdpoortstraat de Vissersweg weer op richting Goedereede-Havenhoofd. Vanaf Goederee-Havenhoofd gaat het richting visafslag waar de eerste trucks rond 12:30 uur verwacht worden.
Na de picknick vertrekt de stoet om 14:00 uur weer vanaf de visafslag in Stellendam om dan 10 minuten later door de Brielsestraat richting Langweg te rijden. De Voorstraat wordt dit jaar niet aangedaan vanwege de aspergetocht welke rond dezelfde tijd finisht op de Voorstraat. In goed overleg hebbe de beide organisaties hierover afspraken gemaakt.

Melissant
14:30 uur is de stoet in Melissant waar men via de Julianaweg en de Nieuweweg richting Noorddijk gaat en vanaf hier richting Dirksland via de Ovenkeetweg.

Dirksland
14:45 uur rijdt men door de Philipshoofjesweg naar het Poldersweegje waarna men via de Boomvliet en Geldersedijk richting Herkingen koerst.

Herkingen
15:00 uur gaat men via de Molendijk de Wellestrijpsedijk op richting Nieuwe-Tonge.

Nieuwe-Tonge
Ongeveer 15:15 uur hoopt het konvooi de Gen. Snijderstraat in te rijden, waarna het verder gaat via Burg. Sterkplein richting Korteweegje naar de provinciale weg N215.
Rond 15:30 uur gaat de stoet bij Nieuwe Tonge de N215 op richting Middelharnis.

Middelharnis
15:40 uur gaat het via de rotonde de Zuidelijke randweg op en 15:45 uur via de rotonde de Industrieweg op naar de achteringang van Hernesseroord.