4e Tulpenwandeltocht trekt recordaantal deelnemers

Foto
Tulpenvelden volop in bloei

Onder ideale weersomstandigheden voor een wandeltocht vond op zaterdag 18 april 2015 de 4e editie van de tulpenwandeltocht door en rond Middelharnis plaats. In alle vroegte verschenen deelnemers uit allerlei windstreken in de kantine van AV Flakkee om zich in te schrijven.

Even voor acht uur klonk het startsignaal deze keer verzorgd door Aat en Janny Vermaat. Dit betekende het vertreksein voor een grote groep wandelaars voor de 40 en 25 kilometer. Vanaf negen uur vertrokken de deelnemers voor de 17,5 en 10 kilometer. Pal naast de startlocatie bevond zich een kleurrijk tulpenveld van sponsor Mastenbroek bloembollen.

Het in de Kerkstraat van Sommelsdijk gevestigde streekmuseum vormde het fraaie decor voor de eerste stempelpost voor de kortere afstanden. Buiten het streekmuseum werden de vele deelnemers opgewacht door in historische kledij gestoken leden van ensemble Eeuwkant. Veel wandelaars bezochten het museum en gingen gretig op de foto. De 2e stempelpost bevond zich bij TV Menheerse, waar de geheel vernieuwde banen te bewonderen waren. De wandelaars voor de twee langste afstanden werden na 7 kilometer gastvrij ontvangen op de boerderij van de familie Wesdorp aan de Kleijburgseweg in Sommelsdijk. Hierna kwamen de deelnemers door Nieuwe-Tonge en vervolgens bij stempelpost café de Tram. Na een mooie tocht langs veel bloeiende tulpenvelden arriveerden de deelnemers bij manege Oostmoer voor een welverdiende rustpauze. De wandelaars van de 25 en 40 kilometer kwamen ook nog door Stad aan 't Haringvliet. Daar werden ze vriendelijk ontvangen door Herman Maas en diverse Stadtenaren. Vooral de warme pannenkoeken en de gastvrijheid werden zeer gewaardeerd. Na een tocht langs het Haringvliet en door de Van Pallandtpolder arriveerden de wandelaars weer bij AV Flakkee.

Uiteindelijk bleek dat 554 deelnemers aan de start zijn verschenen, waarvan er 9 uit België en zelfs een uit Zuid-Afrika kwamen. Maar liefst 173 deelnemers kwamen van(ver) buiten Goeree-Overflakkee. De route van 40 kilometer trok deze keer 49 deelnemers. De organisatie kijkt terug op een meer dan geslaagde 4e editie. Met dank aan de vele sponsors, vrijwilligers en wandelaars vormde de tocht pure promotie voor Goeree-Overflakkee. Gelet op het succes kan het niet anders dan dat medio april 2016 het eerste lustrum volgt.

Dinsdag 19 mei 2015 worden in De Doele in Sommelsdijk de cheques uitgereikt aan de besturen van de goede doelen voor deze editie, Stichting Special Kids GO, Stichting vrienden van Jip en Inloophuis De Boei.