75-jarig huwelijksjubileum in Goedereede

Foto

Het is 75 jaar geleden dat Nel (97) en Hugo (99) Plokker in het huwelijksbootje stapten. Het echtpaar uit Goedereede kreeg zaterdag 13 juni 2015 bezoek van waarnemend burgemeester Jan Pieter Lokker en de kamerheer van de Koning, drs. C.O.A. Baron Schimmelpenninck van der Oije. Ze feliciteerden het echtpaar onder het genot van een gebakje.

Een 75-jarig huwelijk is in Nederland een zeldzaamheid. De kamerheer van de Koning vertelde aan het echtpaar dat hij dit nog maar vijf keer heeft mee mogen maken in 21 jaar. De heer Plokker - al 38 jaar gepensioneerd - bleek zich erg te amuseren met zijn visite. "Laatst belde mijn oude baas, of ik nog vracht graan naar Amerika wilde varen. Ik heb hem toch maar bedankt". Het kenmerkt de optimistische heer Plokker, die samen met zijn vrouw nog steeds zelfstandig woont.

De bruid en bruidegom gaven elkaar begin van de oorlog hun jawoord. Dat was nog niet zo vanzelfsprekend, want eigenlijk liepen ze in het begin niet zo warm voor elkaar. Dat veranderde toen zij merkten dat ze elkaar misten als ze niet samen waren. En dat gebeurde regelmatig door het werk van de heer Plokker. "Iedereen juichte als de torenkijker riep dat er een schip binnenkwam," herinnert de kapiteinsvrouw zich, "dan kwam hij weer thuis".